Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Chlapi sedeli pri nákupnom centre: Neznámy útočník ich dopichal nožom
Zdielať na

Chlapi sedeli pri nákupnom centre: Neznámy útočník ich dopichal nožom

KOŠICE / Partia kamarátov z košického sídliska Nad jazerom čelila útoku, po ktorom sa im neprisnilo ani v najhoršom sne. Podišiel k nim cudzí muž, ktorý na nich vytasil nôž a začal ich ním napádať. V nemocnici skončili všetci traja.

Incident sa stal za nákupným centrom na sídlisku Nad jazerom, tu mala skupina priateľov aj údajne popíjať alkohol a pritom si ich všimol 37-ročný útočník.  Košičan bodol dvoch mužov vreckovým nožíkom do rôznych častí tela, na jedného zaútočil priamo do hrudníka. Po útoku ušiel pred nákupné centrum. 

Útočníka košickí PMJ zadržali a spacifikovali na parkovisku. Všetkých zranených previezli záchranári do nemocnice. "Policajná hliadka muža, podozrivého z tohto útoku, spozorovala v blízkosti obchodného centra a obmedzila ho na osobnej slobode. Keďže mal na ruke rezné rany, ktoré si spôsobil sám počas útoku nožom, policajti mužovi poskytli prvú pomoc," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová. 

Na miesto prišiel policajný vyšetrovateľ, ktorý zaistil stopy, tie budú podrobené expertíze. "Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala a policajný vyšetrovateľ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu ťažkej ujmy na zdraví, v súbehom s trestným činom výtržníctvo," doplnila Mésarová.

Podľa informácií TV JOJ sa útočník potuloval mestom, aj keď pochádza zo vzdialeného sídliska a údajne trpí psychickým ochorením. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy