Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
94-ročnému Jozefovi recidivisti rozbili a vykradli dom. Keď ich chytili, kajali sa
Zdielať na

94-ročnému Jozefovi recidivisti rozbili a vykradli dom. Keď ich chytili, kajali sa

BRATISLAVA / Porozbíjali celý dom a ukradli čo sa len dalo. Partia recidivistov sa vlámala do rodinných domov v Bratislave a napáchala poriadne škody. Najväčšiu spúšť zanechali u 94-ročného dôchodcu. Kriminálka dvojicu nakoniec chytila priamo pri čine.

"No nevedel som slovo chytiť a som sa len pozeral a nevedel som, že čo mám ďalej. Mal som psíčka so sebou ten skákal po mne tak ten ma tak prebral," ozrejmil pán Jozef, okradnutý.

Hovorí 94-ročný pán Jozef, ktorý keď prišiel domov a len ťažko veril tomu, čo vidí. Celý dom bol komplet rozbombardovaný. Zlodeji mu prehľadali izbu po izbe a poschodie po poschodí. Vyhádzali skrine, prevrátili postele či rozbili skrinky na kuchynskej linke. Tam, kde sa nevedeli dostať, vylomili dvere. "Na čo im to bolo všetko tým somárom? Čo chceli z toho alebo čo mysleli že z toho získajú? Ožebračovať starých ľudí alebo čo?," dodal okradnutý. 

Zlodeji sa do domu vrátili minimálne dvakrát. To čo nevládali zobrať na prvýkrát tak si nachystali a prišli znova. Z horného poschodie ukradli peniaze, šperky, či bicykle. "Jeden anglický, jeden náš a jeden detský. Tam boli peniaze hore, tam tie knihy to bolo všetko hore. Dívajte sa, doklady, všetko v prdeli," poznamenal okradnutý. "V priebehu týždňa tu vykradli asi 7 domov. Popreskakovali ploty," priblížil sused.  

Dvojica vykradla aj Jozefu dielňu z ktorej zmizla kosačka, motorová píla či medené káble. Kedysi v nej pán Jozef vyrábal súčiastky na prestavbu pretekárskych áut. Teraz do nej ešte občas príde, aby pomohol kamarátom. Zlodeji mu na nej povybíjali okná a vypáčili dvere. "Všetko vyhádzali toto bolo inde. Počúvajte ma, všetky šróby vyhádzali, všetky veci vysypali, ani boh nevie čo tu je," odpovedal okradnutý. 

Policajti mali dvojicu v hľadáčiku už dlhšie. Ide o známych recidivistov. Nakoniec ich chytili priamo pri lupe a toto je jeden z nich. "Ja som nevedel. Ja to ľutujem čo sa stalo. Ja som tu bol len tak a nechal som sa nahovoriť. Keby som vedel, že to je nejaký starší človek," povedal jeden zo zlodejov. "Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III zadržali dve osoby, ktorým následne vyniesli obvinenie za skutky krádeže a porušovanie domovej slobody. Jednalo sa o 55-ročného Pavla H. a 45-ročného Gabriela Š. Podnet na návrh na vydanie príkazu na vzatie do väzby bol podaný," uviedla stanovisko hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, Silvia Šimková.

"Ja som tu bol len raz prosím Vás, tu boli aj predo mnou a je mi to ľúto čo sa stalo a nikdy by som starého človeka, keby som vedel kto to je, tak by som to nespravil," dodal jeden zo zlodejov. "Keď budem sprostý, tak šibenica je málo. Nie žiadne zavretie, šibenica je málo," dodal na záver okradnutý.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy