Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Znásilnil svoju 14-ročnú neter. Využil to, že bola sama doma
Zdielať na

Znásilnil svoju 14-ročnú neter. Využil to, že bola sama doma

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / 33-ročnému Ivanovi hrozí doživotie. Dnes sa s ním začal proces na okresnom súde v Bánovciach nad Bebravou. Podľa obžaloby mal znásilniť svoju 14-ročnú neter. Dievča sa doteraz nedokázalo spamätať z toho, čo prežilo.

33-ročnému Ivanovi, ktorého eskortovali na okresný súd v Bánovciach nad Bebravou, nie je pobyt za mrežami cudzí. V minulosti za nimi strávil niekoľko rokov. Tentoraz si vypočul ďalšiu obžalobu. "Mal sa dopustiť znásilnenia na chránenej osobe, na dieťati," priblížil prokurátor Okresnej prokuratúry v Bánovciach nad Bebravou.

Podľa obžaloby mal znásilniť svoju 14-ročnú neter. Urobil tak v momente, keď bola v byte sama. "Maloletá sa po celý čas uvedenému konaniu obvineného snažila aktívne zabrániť tak, že sa fyzicky bránila a kričala, čo sa jej však nepodarilo," uviedol prokurátor. 

"Obvinený vedel v čase spáchania trestnej činnosti rozpoznať protiprávnosť a spoločenskú nebezpečnosť svojho konania v plnom rozsahu," priblížila sudkyňa Okresného súdu v Bánovciach nad Bebravou. Obžalovaný na súde neurobil žiadne vyhlásenie a dokonca odmietol aj vypovedať.

V jeho neprospech svedčí viacero stôp. Jeho DNA sa našla na nohavičkách mladého dievčaťa. To je neustále pod dohľadom psychológov. "Dcéra bola v kúte, stále plakala. Nemôže ku mne ani chodiť žiaden chlap, stále je taká," opísal otec znásilneného dievčatka.

Obžalovanému ide o veľa. V prípade dokázania viny mu aktuálne hrozí až doživotie. "Obžalovaný bol v minulosti už dvakrát odsúdený za trestné činy násilnej povahy, z toho v jednom prípade za trestný čin lúpeže a v druhom prípade za trestný čin vydierania. V prípade dokázania viny mu v tomto prípade naozaj hrozí zásada trikrát a dosť," potvrdil prokurátor.

Sudkyňa pojednávanie odročila na 12. júna, kedy by mal vypovedať znalec a padnúť by mohol aj verdikt.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy