Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Žena prišla o život. Rodinný dom zachvátil požiar
Zdielať na

Žena prišla o život. Rodinný dom zachvátil požiar

TREBIŠOV / V obci Čierna v okrese Trebišov vyhasol včera (7.5.) popoludní život 62-ročnej ženy. Zomrela pri požiari, ktorý vypukol na poschodí rodinného domu. V ohrození života boli aj ďalší dvaja ľudia. Bez rýchleho zásahu hasičov sa to mohlo skončiť ešte oveľa tragickejšie.

Požiar zachvátil rodinný dom. Vo vnútri sa v tom čase nachádzalo viacero osôb. 62-ročná žena žila v prenajatom dome spolu s ďalšími dvomi mužmi. Horieť začalo na hornom poschodí, kde sa trojica ľudí mala v tej chvíli nachádzať. "Videla som ako išli hasiči a tam bol dym," povedala obyvateľka obce. "Horelo vo vnútri, v jednej izbe. Nachádzali sa tam nejaké osoby, pomohli sme pri evakuácii," uviedol Peter Mišlai, veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru v Kráľovskom Chmelci. 

Jednému z mužov sa zo zadymeného priestoru podarilo ujsť. Ďalšieho ale museli hasiči evakuovať pomocou rebríka. Pani Annu sa, žiaľ, zachrániť už nepodarilo. "Obhliadajúci lekár ako pravdepodobnú príčinu smrti určil udusenie dymom, na zistenie presnej príčiny smrti nariadil vykonanie pitvy," ozrejmila Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach"Ja o nich veľmi nič neviem, lebo sme sa ani nestretávali, nič," dodala obyvateľka. 

Požiar likvidovali hasiči z dvoch okresov. Rodinný dom bol plný dymu a preto museli zasahovať v dýchacích prístrojoch. Po tragickom požiari polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a poškodzovania cudzej veci. Podľa hasičského vyšetrovateľa sú toto najpravdepodobnejšie možnosti vzniku požiaru.

"Ako predbežnú príčinu vzniku požiaru určil neodbornú manipuláciu s ohňom, alebo fajčenie. Presná príčina vzniku požiaru je aj naďalej predmetom vyšetrovania," dodala Ivanová. "Určite tam mali nejakú piecku, alebo niečo," povedal obyvateľ obce. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy