Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
VIDEO: Policajti zhabali tisícky dávok heroínu a zadržali 10 osôb
Zdielať na

VIDEO: Policajti zhabali tisícky dávok heroínu a zadržali 10 osôb

BRATISLAVA / Takmer tritisíc dávok heroínu a desiati zadržaní. To je výsledok policajnej akcie s krycím názvom Nájomca, ktorá prebiehala aj v bratislavskom Pentagone. Všetkých zadržaných už obvinili z drogovej trestnej činnosti.

​Kukláči v rámci policajnej akcie s krycím názvom Nájomca v skorých ranných hodinách vtrhli do bytov v Podunajských Biskupiciach a Vrakuni. Muži zákona urobili deväť domových prehliadok, z toho tri na Stavbárskej ulici v Pentagone. "Boli vraj aj nejaké osoby zadržané, odvádzali ich," povedala zástupkyňa vlastníkov v bytovom dome Pentagon Lenka Poláková. Počas celej akcie zasahovala zhruba stovka policajtov. Raziu spravili na miestach, kde sa malo kšeftovať s heroínom.

"Boli vykonané aj štyri ďalšie prehliadky v ostatných priestorov, a to v troch motorových vozidlách a jednej prevádzke pohostinstva na Bieloruskej ulici," informovala hovorkyňa KR PZ Bratislava Silvia Šimková. Priamo v bratislavskom Pentagone sa štáb TV JOJ rozprával aj s majiteľkou jedného z bytov, ktorú skoro ráno prekvapili kukláči. Hoci jej syn skončil v rukách polície, počas prehliadky v jej byte vraj žiadne drogy nenašli. Na otázky, koľko dílerov bolo zadržaných, polícia neodpovedala.

V blízkosti Pentagonu sa štáb od viacerých obyvateľov dozvedel, že akcia svoj účel splnila. Policajtom sa dokopy podarilo zadržať desať ľudí, ktorých už obvinili pre drogovú trestnú činnosť. "Bude predložený podnet na vydanie návrhu na vzatie všetkých obvinených do väzby," dodala Šimková. V prípade, že sa im preukáže vina a že s drogami aj obchodovali, hrozí im až 10-ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy