Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Nebezpečenstvo pre zvieratá: V obci niekto pohodil mäso s klincami a otravou
Zdielať na

Nebezpečenstvo pre zvieratá: V obci niekto pohodil mäso s klincami a otravou

SLOVENSKÝ GROB (OKR. SENEC) / Nebezpečné návnady pre domáce zvieratá nastražil doposiaľ neznámy páchateľ v Slovenskom Grobe v časti Malý Raj. Kúsok mäsa má okrem špendlíkov či klincov v sebe aj paracetamol. Po zjedení takejto nástrahy uhynula mačka.

Do klobásky niekto zasadil klince a hodil ich do verejného priestranstva, kde psičkári zvyknú chodiť na prechádzky. Stačí sekunda nepozornosti a takéto prehltnutie môže spôsobiť zvieraťu vážne zdravotné problémy až smrť z dôvodu otravy. "Naruší tú stenu toho žalúdka, tráviaceho traktu a začne v podstate tá zažívatina unikať do organizmu," vysvetlila veterinárka Lucia Ščepková. "Som išla do záhrady a naozaj som našla kúsok mäsa, ktoré bolo v niečom namočené. Je to veľmi smutné, čo sa tu deje," vyjadrila sa obyvateľka.


Aj iná obyvateľka Malého Raja našla na dvore svojho domu klobásku, v ktorej boli zapichnuté špendlíky, ale aj tabletka. Políciu zavolala, no trestné oznámenie nepodala. A tak sa prípadom muži zákona nemôžu ďalej zaoberať. "Oznamovateľka túto vec nechcela ďalej riešiť. Iné oznámenia týkajúce sa otravy psov zistené neboli. Aj touto cestou apelujeme na občanov, aby v prípade, ak majú podozrenie zo spáchania protiprávneho konania, aby prišli podať oznámenie osobne na ktorékoľvek oddelenie PZ," uviedol hovorca KR PZ v Bratislave Michal Szeiff. "V prvom rade treba zabezpečiť, aby tieto otrávené predmety boli odstránené z verejného priestranstva. To musí zabezpečiť bezodkladne obec," dodala Zuzana Stanová, zvieracia ombudsmanka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy