Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Požiar uväznil dôchodkyňu v byte. Nestihla ujsť, lebo odpadla
Zdielať na

Požiar uväznil dôchodkyňu v byte. Nestihla ujsť, lebo odpadla

ZVOLEN / Dráma vo Zvolene. V paneláku na sídlisku horel byt na treťom poschodí. Hasiči našli po vylomení dverí na zemi bezvládne telo 67 ročnej ženy. Okamžite začali s resuscitáciou. Dôchodkyňu v kritickom stave previezli do zvolenskej nemocnice.

Susedia počuli nezvyčajný buchot a zacítili dym. Ten sa valil z okien bytu na treťom poschodí, kde býva staršia dôchodkyňa. Keďže žije sama, mali o ňu obavy. Neozývala sa, dvere sami otvoriť nedokázali. Dovnútra sa dostali privolaní hasiči."Ja som počul húkať sirény, že niekde horí, ale toto mi nenapadlo," tvrdil sused.

Na zemi našli bezvládne telo majiteľky bytu. Ležala vo dverách medzi izbami, evidentne sa snažila zo zadymeného bytu utiecť. Skôr ako sa dostala ku vchodovým dverám, stratila vedomie. "V jednej z izieb došlo k požiaru zariadenia, ktorý spozorovali susedia," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Foltániová.

Záchranári bojovali o život ženy dlhé minúty

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová informovala, že záchranári museli ženu oživovať. "Našťastie, resuscitácia bola úspešná a ženu s popáleninami sme uviedli do umelého spánku. Do nemocnice ju transportovali v kritickom stave," dodala. Polícia doplnila, že pri požiari došlo k poškodeniu vnútorného zariadenia bytu a prípad je v štádiu vyšetrovania.

Požiar zrejme vznikol v jednej z izieb bytu, pravdepodobne v obývačke alebo spálni. Podarilo sa ho dostať pod kontrolu skôr, ako sa stihol rozšíriť ďalej do okolia. Presná príčina vzniku požiaru ešte ale známa nie je. Na mieste bol hasičský vyšetrovateľ, ktorého expertíza odhalí viac.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy