Zatiahnuté
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Zavrieť môžu, pustiť musia, vyhlásila Bibiana, ktorá chcela dýkou zavraždiť sokyňu
Zdielať na

Zavrieť môžu, pustiť musia, vyhlásila Bibiana, ktorá chcela dýkou zavraždiť sokyňu

BRATISLAVA / Na sokyňu v láske zaútočila dýkou. Zasiahla ju do hlavy a chrbta. Mamička dvoch malých detí iba šťastím prežila. Vysokoškoláčku Bibianu poslal za brutálny útok súd na 15 rokov za mreže. Trest sa jej zdal prísny a druhé kolo ju čakalo na tom Najvyššom.

"Napadnutý rozsudok prvostupňového súdu zrušil vo výroku o treste a ochrannom opatrení z dôvodu neprimeranosti uloženého trestu," zdôvodnila hovorkyňa verdikt odvolacieho súdu. Odvolanie prokurátora, ktorý žiadal pôvodne uložený trest odňatia slobody sprísniť, zamietol NS SR ako nedôvodné.

Scholzová si trest odpyká v ústave so stredným stupňom stráženia. Dostala aj trest prepadnutia veci použitej na spáchanie trestného činu a ochranný dohľad na dva roky. K skutku sa na hlavnom pojednávaní Špecializovaného trestného súdu priznala. O úkladnú vraždu sa mala pokúsiť vlani v kozmetickom salóne vo Vinosadoch v okrese Pezinok.

​Všetko sa odohralo ešte počas leta. Potom, ako ju opustil jej bývalý priateľ, Bibiána zosnovala plán, ako sa zbaviť sokyne v láske. Pod falošnou identitou sa cez sociálnu sieť objednala k Dominike, ktorá má vo Vinosadoch svoj vlastný salón krásy. "Obžalovaná bola mimoriadne emočne závislá na osobe bývalého priateľa. Aj po ich rozchode mala veľmi intenzívny záujem o to, aby sa k nej vrátil, aj ho prejavovala," informoval Daniel Lipšic, špeciálny prokurátor.

Začal sa doslova boj o holý život. "Bodla ma nožom do chrbta a do hlavy, trvalo to naozaj krátko," opísala situáciu poškodená Dominika. Obrovskú loveckú dýku si obžalovaná kúpila len dva dni pred jej šialeným vyčíňaním. Dominika mala šťastie a útok prežila. "Poškodená sa veľmi intenzívne bránila a mala aj obranné zranenia na rukách. Vďaka tomu, že sa intenzívne bránila, neprišlo k dokonaniu samotného trestného činu," objasnil Lipšic. Z toho, čo sa stalo, má dodnes traumu. "Prišla som za maminou a potom prišla už sanitka a ďalej neviem. Ja sa snažím na to zabudnúť," povedala Dominika. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy