Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Tragická nehoda na trati: O život prišla mladá žena
Zdielať na

Tragická nehoda na trati: O život prišla mladá žena

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO / Len 25-ročné dievča prišlo v stredu, 26. apríla, o život na koľajniciach po zrážke vlaku v Kysuckom Novom meste. Rušňovodič už nedokázal zrážke zabrániť.

"Po vyhlásení poplachu sme boli povolaní k zrážke vlaku s neznámou osobou," informoval Miroslav Mäkky, HaZZ Kysucké Nové Mesto. Rušňovodič nemal šancu zareagovať. Mladé dievča sa údajne rozbehlo cez trať, no pred prichádzajúcim vlakom náhle zastavilo. "Dnes o 11:45 prišlo zhruba 200 metrov pred železničným priecestím v Kysuckom Novom Meste k zrazeniu a usmrteniu osoby, ktorá sa neoprávnene pohybovala v koľajisku," potvrdila Ria Feik Achbergerová, hovorkyňa ŽSR.

Claudia, ktorá pod kolesami vlaku zahynula, mala len 25 rokov. Podľa dostupných informácií nechala list na rozlúčku, ktorí už majú v rukách policajní vyšetrovatelia. "Bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," informovala Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Vlak, ktorý dievča zrazil, smeroval z Martina do Čadce. Cestujúci museli zostať vo vagónoch, vlak mohli opustiť až po povolení zo strany polície. "Dychová skúška u rušňovodiča bola negatívna," informovala Kremeňová. "Nehodová udalosť spôsobila meškanie deviatich vlakov. Doprava bola obnovená o 14:35," uzavrela Feik Achbergerová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy