Jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Manželku udrel tyčou a vyhrážal sa jej vraždou v spánku
Zdielať na

Manželku udrel tyčou a vyhrážal sa jej vraždou v spánku

FIĽAKOVO / 37-ročný muž sa vyhrážal svojej manželke zabitím v spánku, ak neodíde z domu. Vytiahol na ňu dokonca teleskopickú tyč. Už dvakrát sedel vo väzení za vyhrážanie. Teraz je obvinený opäť.

Muž na svoju manželku zaútočil nielen slovne, ale aj fyzicky po tom, ako sa domov vrátil v podnapitom stave. V dome bol v tom čase aj ich trojročný syn. "V tomto prípade sa vyhrážal svojej manželke usmrtením, čím u nej vzbudil aj dôvodnú obavu. Následne pokračoval vo fyzickom útoku voči nej kovovou tyčou," uviedol prokurátor OP Lučenec Igor Slovák.

Raz ženu udrel tyčou po hlave a potom aj po ruke. Žene sa z domu podarilo odísť bez toho, aby jej ešte viac ublížil. Išla rovno na políciu a podala trestné oznámenie. Na políciu však prekvapivo zamieril aj podozrivý muž. Už odtiaľ neodišiel. "Po vykonaní procesných úkonov bol obvinený umiestnený do policajnej cely a bol spracovaný podnet na návrh na jeho vzatie do väzby," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Obvinili ho nielen z prečinu nebezpečného vyhrážania, ale aj z ublíženia na zdraví. Svojej manželke totiž spôsobil zranenia, z ktorých sa bude liečiť približne 21 dní. "Obvinený sa skutku dopustil na chránenej osobe, za čo môže byť potrestaný odňatím slobody na jeden až tri roky," dodala hovorkyňa polície. 

Za nebezpečné vyhrážanie bol už v minulosti dvakrát odsúdený, naposledy v roku 2020. Hrozba, že by sa toho opäť dopustil, bola reálna. Preto aj prokurátor žiadal jeho väzobné stíhanie. "Sudca okresného súdu dnešného dňa vyhovel môjmu návrhu a vzal obvineného do väzby z dôvodu takzvanej preventívnej väzby," objasnil prokurátor.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy