Zatiahnuté
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Kým bol v službe, podpálili mu dom: Ráno sa už nemal kam vrátiť
Zdielať na

Kým bol v službe, podpálili mu dom: Ráno sa už nemal kam vrátiť

ROŽŇAVA / Úmyselne založený požiar rodinného domu neďaleko Rožňavy podľa polície nebol jediný zločin, ktorý bude vyšetrovať. Ešte predtým niekto dom vykradol. Páchatelia išli zrejme na istotu, keďže z domu zmizla finančná hotovosť a trezor s cennosťami i zbraňami určenými na športovú streľbu. Majiteľ domu bol v čase požiaru na nočnej zmene ako hasič. Jeho manželka - obvodná lekárka, práve podstupovala operáciu chrbtice, po ktorej sa už nemala kam vrátiť.

"Zhorel mi celý dom, všetky úspory a zo dňa na deň som ostal na ulici," uviedol majiteľ domu Jozef Kušnier. Pán Jozef pracoval celý život ako profesionálny hasič. Tejto profesii sa venuje aj na dôchodku, v čase vzniku požiaru bol v službe a sám si prišiel hasiť vlastný dom.

"Majiteľ bol veľmi šikovný profesionálny hasič. Dostavil sa na miesto udalosti a pomáhal aj on svojimi silami a možnosťami hasiť uvedený požiar," uviedol Martin Kaprál, riaditeľ Okresné riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Rožňave. "Všetko mi zhorelo. Ostala mi iba hasičská uniforma, v ktorej som prišiel v to ráno domov," opísal Kušnier.

"Pri preverovaní bolo zistené, že pred samotným požiarom došlo k násilnému vniknutiu do domu a odcudzeniu vecí," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. "Všetky cennosti, ktoré mali nejakú hodnotu, tak zmizli. Syn je v športovom klube tak zmizli aj jeho zbrane aj trezor, v ktorom mal korunky, ktoré si šetril na svadbu," uviedol Kušnier.

Páchatelia teda nielenže z domu ukradli čo sa dalo, ale ešte ho aj poliali horľavinou a podpálili. "Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia v súbehu so zločinom krádeže, zločinom nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a prečinom porušovania domovej slobody," informovala Ivanová.

Dom ostal po rozsiahlom požiari neobývateľný, dokonca je narušená aj jeho statika. "Jednalo sa o požiar veľkého rozsahu, v podstate pri tomto požiari došlo k poškodeniu takmer celého domu," informoval Kaprál. Rodinný dom nebol poistený, majitelia teda vyhlásili verejnú zbierku na jeho opravu. Práve ľudia, ktorí svoj celý život pomáhali iným, teraz sami potrebujú pomoc.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy