Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
VIDEO: Štvorica mužov si krátila nočný čas prepadávaním ľudí
Zdielať na

VIDEO: Štvorica mužov si krátila nočný čas prepadávaním ľudí

HURBANOVO / Štvorica Hurbanovčanov vo veku od 15 do 19 rokov si okrem vyvážania na Felícii krátila nočný čas prepadávaním ľudí. Za hodinu chceli násilím vymámiť peniaze od štyroch náhodných okoloidúcich. Polícia ich už obvinila aj vďaka mestským kamerám.

Aj vďaka kamerám v uliciach Hurbanova sa stali známi nielen štyria páchatelia, ale aj štyri obete lúpežných prepadnutí. "Na tých záberoch bolo vidieť, že si vytipovali ľudí, ktorí boli prakticky buď osamote, alebo si ich vystriehli pri vlakových spojoch," informoval Jozef Provazník, náčelník Mestskej polície Hurbanovo. V priebehu jednej hodiny útočníci prepadli štyroch ľudí.

Štvorčlenná posádka Felície najprv oslovila 33-ročného muža na chodníku. "Pýtali od neho 20 centov. Keďže im peniaze nechcel dať, vystúpili z auta, jeden hodil po chodcovi palicu," uviedla Renáta Čuháková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre. Muž sa rozbehol, ale agresívna posádka z Felície ho prenasledovala a hádzali po ňom palice dovtedy, kým na nich nevytiahol slzotvorný sprej. A tak si našli dvoch chlapcov venčiacich psa. "Tentoraz pýtali zápalky, no keď vystúpili za auta chceli už mobil alebo peniaze," uviedla Čuháková. A tak sa pred nimi schovali na cintoríne.

Následne si vyhliadli 36-ročného muža, od ktorého chceli peniaze. Keď im povedal, že im nič nedá, strhla sa bitka. Ukradli mu ruksak a mobil z vrecka. "Na základe vynikajúcej spolupráce medzi komárňanskou políciou a Mestskou políciou v Hurbanove sa podarilo stotožniť podozrivé osoby a v krátkom čase obviniť štyroch mužov vo veku od 15 do 19 rokov z trestného činu lúpeže," informovala Čuháková. "Mali sme informácie o tom, že v okolí stanice prebehlo niečo také, tak sme vyhodnotili kamerový systém mestskej polície, kde sme uvedené osoby stotožnili," doplnil Provazník.

​Štvorica útočníkov bola mestským policajtom dobre známa. Jeden z nich, 17 ročný muž, už má na krku obvinenie za ťažké ublíženie na zdraví – aj v tomto prípade pomohli zábery z mestskej kamery. "Robím to už osem rokov a každý deň sa niečo stane, každý deň musíme volať hliadku," uviedol Štefan Harcsa, Mestská polícia Hurbanovo.Hurbanovskí mestskí policajti museli pátrať aj po poškodených, keďže niektorí nenabrali odvahu na podanie oznámenia, alebo im bolo odporučené vec neriešiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy