Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Výbuch nelegálnej pálenice na východe: Majiteľ skončil v nemocnici
Zdielať na

Výbuch nelegálnej pálenice na východe: Majiteľ skončil v nemocnici

VRANOV NAD TOPĽOU / Pri jednom z rodinných domov vo Vranove nad Topľou došlo k výbuchu podomácky zhotovenej pálenice. Majiteľ skončil s popáleninami v nemocnici. Navyše má teraz aj opletačky so zákonom. Jeho nelegálne pálenie alkoholu preveruje finančná správa.

K výbuchu malo dôjsť na záhrade za domom, v altánku, kde mal muž provizórne zhotovenú pálenicu. "Kriminalisti finančnej správy v rodinnom dome v okrese Vranov nad Topľou zaistili podomácky vyrobené zariadenie na výrobu liehu," uviedla hovorkyňa FS Drahomíra Adamčíková. Majiteľa, ktorý bol v blízkosti tohto zariadenia, sa ujali privolaní záchranári. Mal zranenia v hornej časti tela. "Vyslaní záchranári ošetrili 57-ročného muža s popáleninami tváre," opísal Martin Balko z OS ZZS.

Muž utrpel pri výbuchu vážne zranenia

S rozsiahlymi popáleninami ho previezli do košickej nemocnice. "Kriminálny úrad finančnej správy začal trestné stíhanie pre prečin nepovolenej výroby liehu," dodala Adamčíková. Muž sa zotavuje zo zranení. Po návrate z nemocnice ho ale zrejme čakajú ďalšie problémy. "Vzhľadom na hospitalizáciu páchateľa v nemocnici bude poverený príslušník Kriminálneho úradu finančnej správy vykonávať procesné úkony, až keď to dovolí jeho zdravotný stav," dodala Adamčíková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy