Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Vážna nehoda manželov: Ich motorku zachytili až zvodidlá
Zdielať na

Vážna nehoda manželov: Ich motorku zachytili až zvodidlá

TURZOVKA/VYSOKÁ NAD KYSUCOU / V sobotu, 22. apríla popoludní sa medzi Turzovkou a Vysokou nad Kysucou stala nehoda, pri ktorej sa vážne zranili manželia. Tí sa viezli na motorke, ktorá skončila zakliesnená pod zvodidlami. K vážnej nehode okrem pozemných záchranárov letel aj vrtuľník.

​Ak by motocyklistov nezastavilo zvodidlo, skončili by v stromoch. Obaja z motorky spadli. Pomáhali im vodiči, ktorým našťastie neskončili pod kolesami, keď prešli do protismeru. "Niečo sme počuli, tak sme rýchlo vybehli. Dávala sa im predbežná pomoc a potom sa volali záchranné zložky," uviedol pán Branislav, ktorý bol svedkom nehody. To potvrdil aj Veliteľ zásahu HaZZ Turzovka Vladimír Stuchlík: "Na mieste boli dve zranené osoby, my sme boli súčinní pri poskytovaní prvej pomoci."

Na motorke sa viezol manželský pár. Vodič zrejme podcenil ostrú zákrutu. Okrem pozemných záchranárov k nehode smeroval aj vrtuľník. "On komunikoval a bol pri vedomí. Veľmi ho mrzelo, že ublížil manželke," opísal svedok.

Zuzana Hopjaková, hovorkyňa ATE Poprad informovala, že bola k zraneným vyslaná lekárka pomocou palubného navijaka. "Do svojej starostlivosti si prevzala ťažšie zranenú ženu, ktorá utrpela poranenie hrudníka a končatiny," dodala. Manželov previezli do nemocnice v Čadci.

Na rovnakej križovatke už život vyhasol

Na tom istom mieste pred trinástimi rokmi zahynul mladý motorkár. Aj na túto nehodu si Branislav veľmi dobre pamätá. Tiež pri nej spolu s manželkou pomáhal. "Išli v skupine traja, podľa všetkého kamaráti, snažil sa ich dobehnúť, vynieslo ho a presne na tomto istom mieste havaroval," opísal tragickú skúsenosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy