Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Tragický záver večierka v divadle: Lúpež skončila smrťou
Zdielať na

Tragický záver večierka v divadle: Lúpež skončila smrťou

PRAHA / Pražské oddelenie vrážd vyšetruje smrť muža, ktorý zomrel pádom z ochrannej múrika Národného divadla. Nešťastie má podľa polície na svedomí útočník, ktorý svoju obeť predtým olúpil.

Muž spadol z výšky sedem metrov. Svojim zraneniam podľahol. Našli ho okoloidúci policajti nad ránom, asi štyri hodiny po tom, čo skončil večierok po udeľovaní cien Národného divadla, na ktorom sa muž zúčastnil. "K pádu 49-ročného muža bola privolaná záchranná služba, lekár a inšpektor. Bohužiaľ, po príchode na miesto zistili, že muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom a na mieste zomrel," uviedla hovorkyňa záchrannej služby Jana Poštová.

Roman Dušek bol dlhoročný zamestnanec Národného divadla. Na starosti mal všetky digitálne projekcie. Zomrel vo veku takmer 50 rokov a zanechal po sebe manželku a dve dcéry. Podľa spolupracovníkov bol pokojný a nekonfliktný. Teraz je na polícii, aby prišla na to, čo sa stalo.

Útočníka zadržali

Údajného útočníka dopadli na zastávke električky o tri kilometre ďalej. Muža polícia neobvinila z vraždy, ale z lúpežného prepadnutia. Pri prepadnutí zrejme došlo ku konfliktu a obeť prepadla. Je možné, že mu k tomu útočník pomohol. Za to mu hrozí až 18 rokov väzenia. "Štátna zástupkyňa v súčasnosti zvažuje ďalšie kroky v tomto prípade a aj to, aké úkony budú prevedené," reagoval Aleš Cimbala, hovorca Štátneho zastupiteľstva v Prahe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy