Jasno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Sedemročného chlapca zrazilo auto: Zasahovať musel vrtuľník
Zdielať na

Sedemročného chlapca zrazilo auto: Zasahovať musel vrtuľník

PODHORANY / Vodič osobného auta dnes dopoludnia zrazil len sedemročného chlapca. K nešťastiu došlo na križovatke pri obci Podhorany. Malého zraneného Samka viezol vrtuľník priamo z miesta do Košíc. Okolnosti zrážky vyšetruje polícia.

Dve deti bez dozoru odišli z domu k mimoriadne frekventovanej ceste, ktorá je hlavným ťahom na Starú Ľubovňu. Na miesto pribehla zdravotníčka Veronika Mirgová, ktorá pracuje v rámci projektu Zdravé regióny. Zasiahnuť už ale nemusela. "Prvú pomoc dal záchranár, ktorý akurát odišiel odviesť na dialízu jednu pani," dodala Mirgová. Následne pomohli chlapcovi záchranári zo sanitky aj z vrtuľníka. "Po napojení na umelú pľúcnu ventiláciu a stabilizovaní zdravotného stavu bol v umelom spánku letecky transportovaný do Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach," uviedla hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotná služby Air Transport Europe (ATE) Zuzana Hopjaková. "Chlapec utrpel poranenie hlavy, úraz hrudníka a ďalšie povrchové odreniny po tele," spresnila.

Polícia spresňuje okolnosti

Podľa polície mal Samko prebiehať cez cestu, keď ho zachytilo auto. Vodič neušiel, ale podľa miestnych nepodal chlapcovi prvú pomoc. Policajti všetky stopy na mieste zdokumentovali. "Dychová skúška na alkohol bola u vodiča negatívna. Presné príčiny a okolnosti sú nateraz predmetom ďalšieho vyšetrovania," reagoval Daniel Džobanik, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov

Súvisiace články

Najčítanejšie správy