Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Polícia pátra po vodičovi, ktorý zrazil 8-ročného chlapca a ušiel
Zdielať na

Polícia pátra po vodičovi, ktorý zrazil 8-ročného chlapca a ušiel

ŽILINA / Na žilinskom sídlisku Hájik sa v utorok, 18. marca, okolo šiestej večer odohrala dopravná nehoda, ktorej účastníkom bol malý, len osemročný chlapec. Na kolobežke narazil do dodávky a po jej vodičovi teraz polícia pátra.

"Strávili sme tri hodiny na pohotovosti, ak nie aj viac," uviedla Dominikova mama. Policajtom nehodu opísala svedkyňa, ktorá videla celý jej priebeh. Osemročný chlapec išiel na kolobežke po chodníku a chcel pritom prejsť na druhú stranu cesty, to sa mu ale nepodarilo.

"Pri vjazde na vozovku mal naraziť do zadnej ľavej časti bieleho dodávkového vozidla, ktoré viedol doposiaľ nezistený vodič," informovala Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. Šofér dodávky ale na mieste zrážky nezastavil. Pokračoval v jazde, čím si nesplnil povinnosť účastníka dopravnej nehody.

Podľa slov jeho mamy bol Dominik po nehode zronený, dobitý a bolelo ho celé telo. "Na urgentnom príjme sme prijali dieťa, ktoré bolo účastníkom nehody. Absolvoval všetky potrebné vyšetrenia, sonografické vyšetrenie brucha, MR hlavy," informovala Lenka Záteková, hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline.

"Dieťa má z toho traumu, aj keď vážnejšie zranenia nemá, je úplne vystresovaný," uviedla. Polícia sa aktuálne snaží zistiť, kto sedel za volantom dodávky.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy