Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Za 3 dni vražda, pokus o vraždu a lúpež: Páchateľ sa postavil pred súd
Zdielať na

Za 3 dni vražda, pokus o vraždu a lúpež: Páchateľ sa postavil pred súd

KOŠICE / Prokurátor ho označil ako mimoriadne nebezpečného páchateľa. Mladík z Košíc má za sebou jeden z najzávažnejších skutkov - vraždu. Jednu dokonal úplne a o druhú sa pokúsil. No a aby toho nebolo málo, na zastávke olúpil staršiu ženu. 22-ročný mladík od stredy, 19. apríla, musí čeliť trestu.

Vražda, pokus o vraždu a lúpež. To všetko stihol len 22-ročný Ondrej v priebehu troch dní. 61-ročnú Jolanu dobil a dorezal na smrť. O deň na to rozbitou fľašou porezal Tomáša. Ten prežil len vďaka rýchlemu zásahu záchranárov. Neskôr olúpil aj ženu na zastávke. Tej sa našťastie nič nestalo. 

Dnes si Ondrej vypočul rozsudok. Psychologička ho označila ako citovo chladného a jeho náhly impulz nie je ničím brzdený. Svoju mladosť strávil ako bezdomovec a už pred dovŕšením dospelosti páchal násilné trestné činnosti, najmä lúpeže. 

"V rámci takého demonštratívneho siláctva uviedol, že keby teraz preskočil stôl, ktorý nás delí v rámci tej vyšetrovne, tak by mi zapichol ceruzku do krku a nepomohla by mi ani justičná stráž. Ale bolo to také demonštratívne siláctvo, na ktorom sa on smial," informovala Lenka Lipanová, súdna znalkyňa.

A pozitívne prognózy nemá ani do budúcnosti. Sudkyňa tak preverila všetky okolnosti, najmä tie priťažujúce a určila mu súhrny trest. V jeho prípade ide o najvyšší možný trest, ktorý podľa zákona môže dostať. "Za to sa odcudzuje na trest odňatia slobody v trvaní 25 rokov nepodmienečne," uviedla sudkyňa Okresného súdu Košice 1.

Svoj trest si odpyká vo väzení s maximálnym stupňom stráženia. Prokurátor ani obžalovaný sa voči rozsudku neodvolali, a tak je verdikt právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy