Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Tragédia: Pri práci v lese prišiel o život otec dvoch detí
Zdielať na

Tragédia: Pri práci v lese prišiel o život otec dvoch detí

ZVOLEN / 45-ročný otec dvoch malých detí prišiel tragicky o život. S kolegami pracoval v lese nad obcou Sása pri Zvolene. Pri pílení stromov však Mareka nešťastne zavalilo. Do rozmočeného terénu sa s hasičskou technikou dostať nedalo, na pomoc tak museli ísť hasiči pešo.

Pracovali v mimoriadne náročnom teréne. V kopcoch nad Sásou kde sú strmé svahy a v miestach kde sa dá dostať iba pešo. Partia lesných robotníkov pílila stromy, medzi nimi bol aj 45-ročný Marek. "Prieskumom bolo zistené, že ide o zavalenú osobu koreňovým koláčom o rozmeroch 5x3m," ozrejmila Júlia Zeleňáková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej BystriciZavalenému sa pokúšali pomôcť jeho kolegovia, no nedokázali ho spod obrovskej masy vyhrabať. Zásah to nebol jednoduchý ani pre privolaných hasičov. S technikou sa tam nedalo dostať.

Zhruba 400-metrový strmý úsek prešli pešo. "K udalosti boli vyslaní 7 príslušníci výcvikového centra Hasičského a záchranného zboru Lešť z hasičskej stanice Pliešovce s 3 kusmi techniky. Príslušníci museli pokračovať na miesto zásahu pešo, nakoľko technika Hasičského a záchranného zboru sa postihnutej osobe pre ťažký a podmočený terén dostať nedokázala," dodala Zeleňáková.

Hasiči muža vyslobodili, žiaľ nejavil už známky života. Otec dvoch detí nešťastie neprežil. "Privolaní záchranári žiaľ na mieste zásahu konštatovali úmrtie u muža, ktorý mal zranenia nezlučiteľné so životom," povedal Andrej Hirjak, operačné stredisko Záchrannej a zdravotnej služby.

Ťažko to niesli Marekovi kolegovia, ktorí s ním pracovali a boli svedkami celého nešťastia. Až do poslednej chvíle dúfali, že sa ho podarí zachrániť. "Psychologická pomoc bola poskytnutá," doplnila Zeleňáková. O okolnosti tragédie sa zaujíma aj polícia, vyšetrovať budú čo sa v lese odohralo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy