Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nepríjemné prekvapenie v Košiciach: Vandali poškodili takmer 20 áut
Zdielať na

Nepríjemné prekvapenie v Košiciach: Vandali poškodili takmer 20 áut

KOŠICE / Nepríjemné ranné prekvapenie v Košiciach - poškodené spätné zrkadlá, postrhávané evidenčné čísla či dokonca zničené čelné sklo. Podľa obyvateľov nejde o prvé takéto vyčíňanie vandalov. Policajti už majú dvoch podozrivých.

Približne 20 poškodených áut v priebehu jednej noci - takáto je bilancia dvoch mladíkov, ktorí vyčíňali v košickom Starom meste. "Krátko pred pol treťou hodinou boli hliadky policajného zboru vyslané na preverenie oznámenia, že na rôznych uliciach v blízkosti centra mesta Košice, dve osoby mužského pohlavia poškodzujú zaparkované motorové vozidlá," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Šesť áut rôzne poškodili a na ďalších štrnástich zmizli evidenčné čísla. Páchatelia ale pred spravodlivosťou dlho neunikali. "Policajti osoby zodpovedajúce popisu zadržali v blízkosti Starej radnice a predviedli ich na útvar Policajného zboru," uviedla Ivanová.

Podľa informácií TV JOJ má ísť o 23-ročného mladíka z obce Čakanovce a 19-ročného mladíka z Bidoviec. "Po zadokumentovaní všetkých poškodených vozidiel poverený príslušník Policajného zboru začal trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci," doplnila Ivanová. Policajti zaistili aj viacero stôp, ktoré zaslali na expertízu. Po jej vyhodnotení budú vznesené obvinenia.

V poslednej dobe ale v Starom meste výtržnosti pribúdajú a nejde len o prvý takýto incident. Pánovi Jánovi napríklad prednedávnom vytiahli pomocou hadice benzín z auta. "Ten trend je stúpajúci. Skoro každý víkend máme škody na vozidlách občanov. Samozrejmosťou je aj množstvo liatinových odpadkových košov v historickom centre, zničené vozidlá na Kuzmányho sídlisku," informoval Igor Petrovčík, starosta MČ Košice - Staré mesto.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy