Jasno
13°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Dôchodkyni pomáhali z horiaceho bytu. Museli ju presviedčať
Zdielať na

Dôchodkyni pomáhali z horiaceho bytu. Museli ju presviedčať

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Bytovka plná dymu, obyvatelia v obavách a záchranné zložky rútiace sa mestom. Takéto bolo skoré popoludnie 13. apríla v Spišskej Novej Vsi. Horel byt na sídlisku. Záchranárom aj hasičom výrazne pomohli susedia, ktorí sa postarali o obyvateľku horiaceho bytu. Z domova sa jej totiž odísť nechcelo.

Obyvateľov spišskonovoveskej bytovky na sídlisku Mier vystrašil hustý dym. Cítili ho aj na siedmom poschodí, keď sa začali evakuovať. "Vyšla som na balkón a už som cítila dym. Zletela som bez kľúčov aj bez telefónu. Normálne som sa zľakla. Ešte teraz sa chvejem," uviedla pani Marta, obyvateľka bytovky.

Pri úteku z bytovky obyvatelia dali o požiari vedieť aj ostatným. Búchali na každé dvere počas cesty dole. "Búchala som aj do dvojizbových bytov, aby poutekali. Nás na sedmičke štípalo a na jednotke horelo," dodala. 

Do bytu, v ktorom horelo, išli dvaja susedia. Vedeli, že tam býva žena s malým chlapcom. Našli ju na chodbe bytu. Z obydlia odísť nechcela, no chlapom sa ju podarilo presvedčiť. "Keď sme prišli, pani sa v byte nenachádzala. Sčasti horela kuchynská linka. Cez balkón sme si natiahli vedenie vody a zahasili sme kuchynskú linku," uviedol veliteľ zásahu HaZZ SNV Tomáš Smorada. 

Hasiči už našli obyvateľku bytu pred bytovkou. Ujali sa jej do príchodu záchranárov "Nájomníčku sme predlekársky pozreli, vyšetrili a po príchode predali záchranárom," dodal Smorada. Žena sa pravdepodobne nadýchala množstva dymu. Záchranári ju na mieste ošetrili a vzali na ďalšie vyšetrenia do nemocnice. Šťastím bolo, že jej syn bol v tom čase v škole. Čo spôsobilo požiar, vyšetrujú hasičskí experti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy