Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Chodca v tme zachytila dodávka spätným zrkadlom. Zraneniam podľahol
Zdielať na

Chodca v tme zachytila dodávka spätným zrkadlom. Zraneniam podľahol

KOMÁRNO / Vodič dodávky zranil chodca spätným zrkadlom, ten v nemocnici zraneniam podľahol. Pri inej nehode, z konca marca zranil iný vodič spätným zrkadlom cyklistku Eriku z Nových Zámkov, no z miesta nehody ušiel.

Tomáš (43) v utorok 11. apríla večer pred desiatou mieril z Dediny Mládeže do Kolárova. Šiel po pravej strane cesty bez jediného reflexného označenia. Navyše pršalo a tak, ako Tomáš nevidel za chrbtom prichádzajúcu dodávku, tak ani vodič poľskej dodávky nevidel včas chodca v tmavom oblečení na krajnici.

"Vodič dodávky zachytil chodca pravým spätným zrkadlom. Policajti vodiča podrobili dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom," informuje Renáta Čuháková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre. 

Tomáš po nehode ešte komunikoval so záchranármi i policajtmi. V nemocnici mu už dychovú skúšku na alkohol nestihli spraviť. Okrem zlomenín mal aj rozsiahle vnútorné zranenia. "Pacient utrpel mnohopočetné poranenia, ktoré neboli zlučiteľné so životom. Napriek snahe našich lekárov zraneniam podľahol," uviedol Ján Baček, hovorca Fakultnej nemocnice s poliklinikou Nové Zámky. 

Komárňanská polícia vyšetruje okolnosti i mieru zavinenia nehody. A naďalej vyšetruje aj nehodu z 31. marca. Vodič, ktorý v noci taktiež spätným zrkadlom vrazil do 36-ročnej cyklistky Eriky a nechal ju ležať v priekope až do rána, ešte stále nie je známy. Rovnako, ako presný čas nehody.

Erika si každú jazdu nahrávala cez JPS, ale, bohužiaľ, mobil je pokazený. Vo štvrtok 13. apríla by mal byť už opravený. Z neho bude zrejmý presný čas nehody, čo by mohlo zúžiť okruh podozrivých vodičov bieleho Citroena Jumper. "Pacientka je v intenzívnej starostlivosti našich lekárov s postupnou stabilizáciou vitálnych funkcií," informuje Baček. 

Dokonca aj kolegovia cyklisti, ktorí usporiadali jazdu z Komárna do Nových Zámkov, aby upozornili na bezohľadných vodičov, jej prišli zazvoniť až k nemocnici. "Znovu žiadame verejnosť o pomoc pri pátraní po vodičovi a vozidle, ktoré sa pohybovalo  úsekom cesty medzi Pribetou a Bajčom v inkriminovanom čase," hovorí Čuháková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy