Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Chystali pohreb milovanej matky. Do rána im zmizol hrob starých rodičov
Zdielať na

Chystali pohreb milovanej matky. Do rána im zmizol hrob starých rodičov

BRATISLAVA / Chystali pohreb milovanej matky, no pred poslednou rozlúčkou im zmizol bez stopy hrob starých rodičov. Rodina je z toho, čo sa stalo, zdrvená a nikto z nich si to nevie vysvetliť. Vandali hrobové miesto doslova zrovnali so zemou.

Rodina chcela pochovať svoju mamu len pár miest od hrobu so starými rodičmi na Petržalskom cintoríne. Keď prišli na cintorín, ich hrobové miesto bolo úplne v poriadku. Na pomníku boli kvety a zapálené sviečky.

Pred poslednou rozlúčkou prišli na miesto posledného odpočinku, aby skontrolovali, či je všetko v poriadku. Ostali zhrození. "Prišla som sem a nič tu nebolo," uviedla vnučka nebohých Ľubica. "Otec si myslel, že dostane infarkt. Nestačí, že stratí manželku, s ktorou bol 60 rokov, ale ešte aj toto? My sme sa mu to báli povedať," doplnila jej sestra Adriana.

Po pomníku ani masívnom kameni nezostalo ani stopy. "Ten, kto to spravil, sa môže akurát tak hanbiť. Je mi to strašne ľúto," povedala zdrvená Ľubica. "Jednoznačne to musel niekto v piatok odstrániť, ukradnúť, znehodnotiť a zneuctiť," myslí si Adriana.

Z toho, čo sa stalo, sú všetci zdrvení. Dúfajú, že starí rodičia aj ich truhla v zemi je v poriadku, a že vandali nepoškodili aj ju. "Mali by tam byť. Ak nevykopali aj ten hrob, to nevieme. Snáď ich nechali v pokoji odpočívať," povedala Ľubica.

Rodina si hrobové miesto normálne platila. Správca cintorínu ani Marianum nedalo pokyn na zrušenie hrobu. Rodina si myslí, že im ho niekto buď ukradol, alebo sa im chcel niekto takto nechutne pomstiť. "Prosím občanov, ktorí boli v tom období tu a mohli niečo vidieť, aby dali vedieť polícii," uviedla Adriana.

Zmiznutý hrob aktuálne rieši kriminálka. Rodina podala na polícii aj trestné oznámenie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy