Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Akcia Mechanik: NAKA zaistila 190 zbraní
Zdielať na

Akcia Mechanik: NAKA zaistila 190 zbraní

NITRA/TRNAVA / NAKA zasahovala v Nitrianskom a Trnavskom kraji. Akcia s krycím názvom Mechanik bola zameraná na nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami. Policajti okrem zbraní zaistili aj rôzne náradie na ich výrobu.

Akcia bola zameraná na trestnú činnosť nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Karolína Barinková. Počas štyroch prehliadok rôznych priestorov policajti zaistili 190 zbraní, hlavných častí zbraní, tlmičov, streliva, munície, nástrojov a náradia používaných na nepovolenú úpravu a výrobu zbraní.

Zároveň zaistili aj ďalšie veci súvisiace s trestnou činnosťou. Vyšetrovateľ NAKA následne obvinil štyri osoby, z nich jedna osoba je väzobne stíhaná. Polícia upozorňuje, že na úpravu alebo výrobu zbraní a streliva je potrebné mať príslušnú licenciu podľa zákona o strelných zbraniach a strelive.

Kukláči, ako aj kriminalisti skupinu, ktorá sa mala zaoberať obchodovaním so zbraňami, pravdepodobne dlhšie sledovali. Zaistili ale aj ďalšie veci, ktoré súvisia s trestnou činnosťou. Počas akcie zadržali 4 ľudí, ktorých vyšetrovateľ aj obvinil. Jedného z nich dokonca vzali do väzby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy