Jasno
19°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Cieľom pokusu je zistiť, či mohol niekto vražde zabrániť
Zdielať na

Cieľom pokusu je zistiť, či mohol niekto vražde zabrániť

MICHALOVCE / Informácie, ktoré sme vám ako prví priniesli o svedkoch v prípade novoročnej vraždy ženy v Michalovciach sa potvrdili. Polícia teraz priamo na mieste činu urobila špeciálny vyšetrovací pokus. Cieľom bolo zistiť, či vražde mohol niekto zabrániť. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Polícia už disponuje podrobnými informáciami o tragédii. V čase incidentu sa totiž v tejto oblasti pohybovalo niekoľko svedkov. "Počas vyšetrovania bolo zrealizovaných viac ako 20 výsluchov svedkov a opakovane bol vypočutý obvinený," uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. 

Kľúčoví svedkovia museli prísť priamo na miesto tragédie, za rovnakých podmienok ako v čase vraždy. Tu pred vyšetrovateľom presne opisovali kde stáli a čo videli a počuli. "Vyšetrovanie naďalej intenzívne prebieha a bol vykonaný vyšetrovací pokus na posúdenie okolností skutku vo vzťahu k prípadnému postihu iných osôb," ozrejmil Peter Koromház, zástupca hovorkyne Krajská prokuratúra v Košiciach.

Polícia si overuje, či mohli títo svedkovia vražde Eriky zabrániť alebo jej okamžite po útoku privolať prvú pomoc. V ich neprospech hovoria aj viaceré dôkazy o zatajovaní dôležitých informácií. "Výsledky pokusu sa vyhodnocujú. Obvinenie inej osobe zatiaľ nebolo vznesené," dodal Koromház.

Jediným obvineným v prípade vraždy je tak zatiaľ 18-ročný Valentín. Polícia ho zadržala na úteku. Nachádza sa vo väzbe a čaká na súdny proces. "V predmetnej veci ešte nebola podaná žaloba," doplnil Koromház. "Znalecké skúmanie doposiaľ nebolo ukončené. Polícia doposiaľ ani nedisponuje výsledkami pitvy obete. Akonáhle to procesná situácia dovolí, zverejníme bližšie informácie o tomto ohavnom skutku," dodala Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy