Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Vlámanie alebo vandalizmus? Takúto dieru v aute nečakala
Zdielať na

Vlámanie alebo vandalizmus? Takúto dieru v aute nečakala

BRATISLAVA / Žena prišla k autu a našla si pozdrav v podobe diery. S niečím podobným sa nestretli ani v servise.

Dieru v aute si všimla potom, ako sa vracala z cintorína. Na parkovisku ju čakal nepríjemný pohľad. "Keď som sa asi po polhodine vrátila, tak som zistila, že mám na prednej kapote vyvŕtanú alebo vyrazenú dieru. Zostala som v šoku, nič také som ešte nezažila," uviedla poškodená Ľubica.

Nevylučuje ani možnosť, že diera už mohla byť na kapote skôr, len si ju nevšimla. Ide o ojedinelý prípad. Ani servisný technik, ktorý sa autám venuje už cez dvadsať rokov, nič podobné nevidel. Pod miestom, kde je diera, sa nenachádza ani žiadna potenciálne vzácna súčiastka, na ktorú by si niekto mohol robiť zálusk.

Zamestnanci servisu škodu odhadli na 1 000 až 1 500 eur "V takomto prípade je možné uvažovať o trestnom čine, pretože ide o úmyselné konanie. Takýto páchateľ môže byť potrestaný väzením až na jeden rok," uviedol právnik Milan Ficek. V prípade, že by bola škoda vyššia ako 2 660 eur, tak si môže páchateľ posedieť až tri roky. "Osobne si myslím, že nejde o pokus o krádež vozidla. Z môjho pohľadu ide čisto o záškodnícky čin tínedžerov," reagoval na situáciu zakladateľ HAKA Štefan Farkaš. Pokiaľ by išlo o náhodu a niekto len omylom poškodí vozidlo, dá sa to vyriešiť v civilnom konaní. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy