Polojasno, dažďové prehánky
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Obeťou zastrašenia bol len 15-ročný školák
Zdielať na

Obeťou zastrašenia bol len 15-ročný školák

LUČENEC / Policajti z Lučenca vyšetrujú prípad lúpežného prepadnutia. Obeťou bol iba 15-ročný školák. Tomu sa pred útočníkom, ktorý ho ohrozoval nožom, podarilo aj vďaka kamarátovi utiecť.

Trojicu kamarátov oslovil páchateľ takmer na pravé poludnie v centre Fiľakova. Od tínedžerov chcel peniaze. Školáci mu nič nedali, útočník vtedy jedného z nich chytil za bundu a chcel ho odtiahnuť do uličky. Z pravého vrecka vytiahol ostrú zbraň a mieril mu na brucho. "Na zastrašenie použil kuchynský nôž, kde dĺžka čepele bola 6,5 centimetra," uviedol Matúš Sarvaš, okresný prokurátor OP Lučenec. 

Vystrašený školák každú chvíľu čakal, že mu páchateľ ublíži. Vtedy mu prišiel na pomoc kamarát a chlapcom sa podarilo ujsť. Tínedžer potom zamieril na políciu. "Vďaka výbornej práci jednak kriminálnej polície v LC, ale aj v spojitosti OO PZ Fiľakovo bola táto osoba pomerne rýchlo stotožnená," doplnil Sarvaš.

Ide o nezamestnaného, 21-ročného Fiľakovčana. Sebastián bol už 6-krát trestaný za krádež. "V posledných troch prípadoch mu bol uložený nepodmienečný trest odňatia slobody," dodal Sarvaš.

Z väzenia vyšiel iba nedávno. Už je obvinený z ďalšieho – tentokrát závažnejšieho trestného činu. "V súčasnosti prebiehajú procesné úkony vo veci zločinu lúpeže. Zo skutku bolo vznesené obvinenie voči 21-ročnému mužovi z Fiľakova," povedala Petra Kováčiková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici. 

Motívom mali byť peniaze, tie údajne potreboval na lieky. "Toto budeme zisťovať, či ide o lieky, ktoré by mali slúžiť k zneužitiu, alebo naopak ide o ušľachtilý cieľ – že či tie lieky majú slúžiť na záchranu života a zdravia a podobne," doplnil Sarvaš. 

Prípad naďalej vyšetrujú, no prokurátor žiadal pre tohto páchateľa väzobné stíhanie. Rozhodoval o tom súd. "Sudca pre prípravné konanie OS LC vyhovel môjmu návrhu na vzatie obvineného do väzby," dodal na záver Sarvaš.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy