Jasno
16°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
V noci došlo k úmrtiu 48-ročného rybára, pravdepodobne intoxikáciou
Zdielať na

V noci došlo k úmrtiu 48-ročného rybára, pravdepodobne intoxikáciou

TRENĆÍN / V obci Krivosúd-Bodovka v noci došlo k úmrtiu 48-ročného rybára. Bol nájdený v stane pri jazere bez známok života.

Polícia SR - Trenčiansky kraj

Polícia SR - Trenčiansky kraj

48-ročný Roman z Liptovského Mikuláša sa rozhodol stráviť Veľkú noc na rybačke s partiou pri súkromnom jazere neďaleko Trenčína. Večer pred deviatou sa rozlúčil a zaľahol do svojho stanu pri vode. Počas chladnej noci si kúril plynovým ohrievacom. Na spoločnú rannú kávu už neprišiel.

Okolo loviaci rybári s hrôzou zistili, že ich kamarát už nejaví známky života a ihneď zalarmovali pomoc. Privolaní zdravotní záchranári však už len konštatovali smrť. "Bohužiaľ sme prišli k tomu, že náš kamarát Roman už nežije, veľmi dobrý chalan, mladý chalan," uviedla kamarátka nebohého rybára. "Pravdepodobnou príčinou bola intoxikácia oxidom uhoľnatým z plynovej fľaše, ktorú mal muž pri sebe v stane," ozrejmila Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

"Ten plyn unikal a tým, že on tam nemal vetranie ani nič, je to veľmi zbytočná smrť a mladý človek," dodala kamarátka rybára. 

Polícia miesto tragédie uzavrela páskami. Cudzie zavinenie mužovej smrti predbežne vylúčili. Rybári nahlas rozmýšľali, čo sa mohlo ich kamarátovi stať. "Treba nechať otvorený ten stan, treba aspoň nejaké vetranie aby tam bolo, len ten plyn je fakt nebezpečný," povedali kamaráti nebohého rybára. "Podľa môjho úsudku, keď tá fľaša ešte ráno horela, tak tam nejaký vzduch ešte musel byt, tak teraz neviem, pravdepodobne dostal infarkt. On si vypil maximálne varene víno večer a to bolo všetko, nepil," dodali kamaráti nebohého. 

 Obhliadajúca lekárka nariadila vykonať pitvu, ktorej výsledky ukážu presne príčiny rybárovej smrti. "Polícia v Trenčíne začala trestne stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodala Kuzmová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy