Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Poplach vo vojenskom objekte: Čo v areáli hľadali neznáme osoby?
Zdielať na

Poplach vo vojenskom objekte: Čo v areáli hľadali neznáme osoby?

DUBNICA NAD VÁHOM / Vo vojenskom areáli v Dubnici nad Váhom vládla niekoľko hodín najvyššia pohotovosť. Do objektu sa dostali neznáme osoby. Zachytili ich priemyselné kamery. Do pátrania po nich sa okamžite pustili vojaci, policajti a na mieste zasahovali aj príslušníci Národnej kriminálnej agentúry.

Do stráženého vojenského areálu v Dubnici nad Váhom vošlo 5 maskovaných mužov. Oblečení boli v maskáčoch a na hlavách mali kukly. Do areálu sa dostali cez les a prekonať museli niekoľko plotov. "Mali si požiadať o prehliadku a nie tam liezť v maskáčoch. To je nezodpovedné," uviedol bezpečnostný analytik Andor Šándor.

V prvom momente nikto netušil, čo muži v areáli v ktorom sa nachádzajú aj muničné sklady chcú. V pohotovosti boli všetky bezpečnostné zložky. "K uvedenému skutku boli prijaté opatrenia na úrovni riadenia a vykonaná operatívno-pátracia činnosť za účelom stotožnenia osôb a zistenia informácii k incidentu," informovala Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Na mieste zasahovala aj NAKA. „Osoby boli zmonitorované a identifikované. Zodpovedné zložky preukázali, že si robia svoju prácu adekvátne. Všetky zachytené osoby budú ďalej riešené v súčinnosti s orgánmi činnými v trestnom konaní," informovala Martina Kovaľ Kakaščíková, hovorkyňa Ministerstva obrany SR

Piati muži vo veku od 16 do 36 rokov policajtom podľa informácií TV JOJ tvrdili, že ich zaujíma vojenská história. "Malo ísť len o osoby, ktoré sa na miesto dostavili za účelom prehliadnutia si CO krytu," uviedla Kuzmová. "Je to veľká nezodpovednosť, mohli byť zastrelení," uviedol Šándor.

Všetci piati nakoniec skončili na policajnom oddelení. "Obvodné oddelenie policajného zboru v Dubnici nad Váhom vykonáva objasňovanie pre podozrenie zo spáchania priestupku proti majetku," uviedla Kuzmová. Po výsluchu ich prepustili, pre TV JOJ sa vyjadriť odmietli. "Odporúčame občanom, aby sa lokalitám, ktoré sú evidované ako lokality bezpečnostného alebo vojenského záujmu, vyhýbali," uviedla Kakaščíková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy