Skoro jasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Podozrieval ho z krádeže. Muž sa SBSkárovi vyhrážal zabitím
Zdielať na

Podozrieval ho z krádeže. Muž sa SBSkárovi vyhrážal zabitím

MEDZILABORCE / SBSkár ho prichytil pri krádeži. Výsledkom bolo, že sa mu mladík vyhrážal zabitím. Skončil za mrežami cely a zodpovedal sa na súde. Tam ho prišiel podporiť starý otec. S argumentom, že vnuk mal v krvi takmer dve promile alkoholu kričal, že mu policajti zničili život.

K nepríjemnej situácii došlo v podvečerných hodinách, a to priamo v jednom z nákupných centier. "Ale že to cigán urobil a mal 1,8 promile, keby tak polícia. Áno, mal vypité, dobre, pustíme ho domov alebo zavolám dedovi, ja by som po neho prišiel. A nie, on má 1,8 promile a oni dajú väzbu," reagoval starý otec obvineného,  Ján Varecha. Podľa slov starého otca SBSkár mal podozrenie, že vnuk ukradol malinovku. "On išiel so svojou vlastnou malinovkou, on neukradol," vysvetľoval starý otec. 

"21 - ročný miestny mladík pod vplyvom alkoholu sa vyhrážal zabitím pracovníkovi SBS. Jeho konanie vzbudilo u muža obavu o život a zdravie," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove, Jana Ligdayová. "Oprávnene sa ten človek bojí. Aj o svoj život, aj o svoje zdravie. Pretože on si musí plniť svoje povinnosti, ale na základe toho, že si ich plní, tak je v ohrození zdravia, že si ho niekde počkajú," reagovala dlhoročná bezpečnostná pracovníčka Jasmina Staruchová. Z pohľadu polície sa dopustil konania, za ktoré ho umiestnili do CPZ. 

Z nebezpečného vyhrážania ho sudca uznal za vinného. "Za čo mu súd uložil trest odňatia slobody v trvaní 6 mesiacov s podmienečným odkladom výkonu uloženého trestu na skúšobnú dobu 20 mesiacov," informovala hovorkyňa súdov Ivana Petrufová. Rozhodnutie súdu je právoplatné. "Ten pracovník je v ohrození života kedykoľvek. Môže ho pichnúť nožom, počkať si ho, len preto, že si vykonáva svoju prácu a ešte podotknem, že táto práca nie je bohvieako zaplatená. Obávam sa, že za chvíľu to nebude mať kto robiť," uzavrela Jasmina. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy