Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Policajná naháňačka: Vodiča prenasledovali niekoľko kilometrov
Zdielať na

Policajná naháňačka: Vodiča prenasledovali niekoľko kilometrov

VEĽKÝ KRTÍŠ / Z policajnej naháňačky ako víťaz nevyšiel. Obvinili ho z troch trestných činov a skončil vo väzbe. 20-ročný Stano nabúral do policajného auta, za volantom nemal čo robiť, a vozidlo dokonca nebolo jeho.

Niekoľko kilometrová naháňačka začala nadránom už vo Veľkom Krtíši. Policajti si totiž všimli, že vodič jazdí zo strany na stranu. "Čo vzbudilo podozrenie, že za volantom sedí vodič pod vplyvom alkoholu," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. Chceli ho zastaviť, mladý muž sa ale rozhodol pokračovať v jazde ďalej. "Vodič namiesto zastavenia vyrazil vysokou rýchlosťou v smere od VK na Modrý Kameň. Bol opakovane vyzývaný, aby zastavil, no na výzvy nereagoval," dodala Kováčiková. 

Policajtom sa ho na bezpečnom mieste aj podarilo zablokovať a už to vyzeralo tak, že naháňačka sa skončila. Stanislav ale vtedy pridal, nabúral do služobného auta a on v rýchlej jazde pokračoval. Nakoniec na poľnej ceste zastavil a ušiel. "Následne bolo krátko na to zistené, že za volantom sedel 20-ročný vodič z Litavy, ktorého polícia našla v mieste jeho bydliska. K uvedenému konaniu sa priznal," doplnila Kováčiková. 

Vtedy policajti zistili, že má súdom zakázané šoférovať a to až do decembra tohto roku a ešte k tomu nebol úplne triezvy. Nafúkal 0,15 promile. Dokonca ani auto nebolo jeho a majiteľ o jeho jazde netušil. Obvinili ho nielen z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia, ale aj z útoku na verejného činiteľa a neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla. 

"Zo strany vyšetrovateľa bol podaný podnet na jeho väzobné stíhanie," vysvetlila Kováčiková. A po dvoch dňoch v policajnej cele ho vypočul sudca. Ten sa zhodol s prokurátorkou a mladého previnilca poslal do väzby. Mladý vodič podal voči rozhodnutiu sťažnosť, bude o ňom ešte rozhodovať krajský súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy