Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Muža v lese privalil traktor: Zasahovali všetky záchranné zložky
Zdielať na

Muža v lese privalil traktor: Zasahovali všetky záchranné zložky

VEĽKÝ ŠARIŠ / Všetky záchranné zložky zasahovali vo Veľkom Šariši neďaleko Prešova. Na tiesňovej linke prijali oznámenie o vážnom úraze muža, ktorého mala v lese privaliť vlečka z traktora. Muža záchranný tím našiel ťažko zraneného. Bez pomoci hasičov a záchranárov by sa sám z lesa nedostal.

Traktorista bol v lese sám. S vážnym poranením nohy by sa bez pomoci hasičov z lesa nedostal. S traktorom, ku ktorému bola pripojená kovová vlečka, dostal šmyk na lesnej ceste a s ťažkým strojom zapadol. "Muž vystúpil z traktora a uvoľnil vlečku, pričom tá sa pohla a zasiahla muža do nohy," uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Na miesto dorazili hasiči aj záchranári. Ďalej do lesa, do neprístupného terénu sa však dostali už iba štvorkolkou. "So štvorkolkou sme sa dopravili na miesto, pacienta sme našli mimo vlečky, mal ťažké poranenie nohy," uviedol Marek Hajduch, veliteľ zásahu HaZZ Prešov.

Podľa prvotných informácií mal byť muž privalený vlečkou. To sa našťastie nepotvrdilo. Zakliesnený nebol, no mal tak vážne zranenú nohu, že ho z lesa museli odviezť hasiči. Pomocou štvorkolky ho dostali bezpečne k hlavnej ceste, odkiaľ ho už sanitkou transportovali do nemocnice. "Na mieste sme ho spolu so zdravotnými záchranármi ošetrili a následne sme ho transportovali už k sanitnému vozidlu RZP," doplnil Hajduch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy