Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Polícia pátra po zlodejovi búnd, obracia sa na verejnosť
Zdielať na

Polícia pátra po zlodejovi búnd, obracia sa na verejnosť

POPRAD / Popradskí policajti pátrajú po mužovi, ktorý kradol v obchodnom centre na námestí. Páchateľ sa zameral na oblečenie a ukradol niekoľko búnd. Pri jeho stotožnení môže pomôcť aj verejnosť.

Muž vošiel do jednej z predajní s oblečením v obchodnom centre v Poprade. Zdržiaval sa pri stojane s bundami a nenápadne z niektorých odstraňoval zabezpečovacie zariadenie. Opakovane bundy vyberal, prekladal a dával na miesto, no po pár minútach si cez ruku prehodil niekoľko búnd. Kým iní kupujúci pred ním platili, využil malú nepozornosť predavačky a predajňu opustil. "Zobral z voľne položeného stojana 7 pánskych zimných prešívaných búnd a odišiel s nimi bez zaplatenia preč," uviedol Daniel Džobanik, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

A to už zachytila priemyselná kamera muža, keď vchádzal do iného obchodu s oblečením. "Muž na záberoch bol spozorovaný aj ďalších prevádzkach, odtiaľ ale nič nevzal," dodal Džobanik.

V jednom obchode napríklad naložil niekoľko kusov oblečenia do veľkej tašky, lenže predavačka si jeho správanie začala všímať a tak odniesol tašku do pokladni s tým, že sa vráti a zaplatí, no pre tovar už neprišiel. Polícia v tomto prípade už začala trestné stíhanie pre prečin krádeže, lenže totožnosť muža na záberoch zatiaľ známa nie je. Polícii i poškodeným môžete pri jeho identifikácii pomôcť aj vy. "Ak ste muža na záberoch spoznali, kontaktujte políciu buď na známom telefónnom čísle 158, prípadne aj osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení," doplnil Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy