Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Večerná policajná akcia na cestách: Skontrolovali stovky áut
Zdielať na

Večerná policajná akcia na cestách: Skontrolovali stovky áut

PRIEVIDZA / Vodiči, ktorí v noci z piatka na sobotu (1.4.) jazdili po cestách v okresoch Prievidza a Partizánske, určite narazili na policajnú kontrolu. Muži zákona sa rozložili na viacerých cestných úsekoch. Skontrolovali stovky áut. Každý jeden vodič musel fúkať.

Rozsiahla dopravná akcia začala o deviatej večer. Policajti najskôr obsadili takmer všetky cestné ťahy v okrese Partizánske. "Máme problém s vodičmi, ktorí spôsobujú nehody pod vplyvom alkoholu. Najčastejšie počas víkendu, a preto to robíme teraz," vysvetlil zástupca riaditeľa KDI Trenčín Stanislav Stehel. Jedna z vodičiek ale ďalej pokračovať nemohla. Pred jazdou totiž pila alkohol. "Bola nameraná hodnota 0,72 miligramu na liter vydychovaného vzduchu," upresnil Stehel.

"Ja normálne pracujem, jednoducho som potrebovala reštart, pretože som zo zahraničia. Potrebovala som trošku vypnúť, tak som si vypila, ospravedlňujem sa," uviedla vodička. Za volant si už nesadla. Eskortovali ju do cely a čaká ju súd. Vodičov kontrolovali nielen policajti z Trenčianskeho kraja, ale na pomoc im prišli aj kolegovia zo susedného, Banskobystrického kraja. "Táto spolupráca je za účelom zefektívnenia činnosti, ale taktiež výmeny poznatkov medzi jednotlivými policajtami, ako fungujú aj v ostatných krajoch," priblížil Stehel.

Takýmto spôsobom chcú spolupracovať aj v budúcnosti. Počas noci skontrolovali stovky vodičov. Za svoju rýchlu a nepozornú jazdu dostal jeden z vodičov pokutu 40 eur. Platiť musel aj vodič nákladného auta. "Nemal vloženú tachografovú kartu v záznamovom zariadení," povedal Stehel. Akciu ukončili hodinu po pol noci na cestách v Prievidzskom okrese.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy