Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Psíka zabil a rozporcioval sekerou. Pristihli ho policajti
Zdielať na

Psíka zabil a rozporcioval sekerou. Pristihli ho policajti

CHMINIANSKE JAKUBOVANY (OKR. PREŠOV) / Mimoriadne krutou smrťou zomrel psík v Chminianskych Jakubovanoch na východnom Slovensku. 29-ročný muž z miestnej osady ho zabil sekerou, ktorou ho udrel po hlave. Psíka následne stiahol z kože a rozporcioval na kusy.

Zábery, ktoré má TV JOJ k dispozícii, sú také drastické, že ich nie je možné uverejniť. Sú na nich nožom rozrezané kusy psíka, ktorého muž z osady surovo zabil a rozrezal na kusy. "Podľa zistení enviropolicajtov mal minulý týždeň v drevárni za rodinným domom utýrať samicu psa plemena labradorský retriever. Tupou stranou sekery ju mal udrieť po hlave, oddeliť hlavu a predné končatiny, zavesiť na hák, stiahnuť z kože a torzo tela rozdeliť na dve polovice," uviedla hovorkyňa prezídia PZ Denisa Bárdyová.

Bola to čierna, dospelá sučka. O život ju mimoriadne krutým spôsobom pripravil 29-ročný muž z osady. Pritom ako rozporciované kusy zabitého psíka spolu s ďalším mužom prenášal, ich pristihli policajti. "Policajti zistili, že hlava, hrudníkové končatiny, koža a vnútornosti psa boli ponechané v plastovej nádobe na mieste, kde došlo k usmrteniu psa," dodala Bárdyová. Enviropolicajti muža obvinili z trestného činu týrania. Stíhaný je na slobode. V prípade preukázania viny mu hrozí väzenie v trvaní šesť mesiacov až troch rokov. "Prokurátor, ktorý vykonáva v tejto veci dozor, prepustil obvineného zo zadržania, nakoľko nezistil žiadne dôvody na jeho vzatie do väzby," vyjadril sa hovorca KR PZ v Prešove, Marián Spišák.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy