Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Podpaľači znova úradovali: Plamene zničili autá za 90-tisíc eur
Zdielať na

Podpaľači znova úradovali: Plamene zničili autá za 90-tisíc eur

DOLNÁ TRNÁVKA (OKR. ŽIAR NAD HRONOM) / V Dolnej Trnávke pri Žiari nad Hronom v noci vyčíňali podpaľači. V areáli zhorelo 5 zaparkovaných áut. Poliali ich horľavinou a podpálili. Majiteľ ich priviezol zo zahraničia, boli pripravené na predaj. Vzniknutá škoda dosiahla 90-tisíc eur.

​Horelo v areáli bývalého družstva v Dolnej Trnávke, kde mal majiteľ autá zaparkované. Na budove boli kamery, ktoré zachytili všetko, čo sa pred garážou stalo. Na záberoch vidieť dvojicu mužov, ktorá autá oblieva horľavinou a zapaľuje ich. "Autá boli pripravené na predaj, očividne to mali pripravené, vedeli čo majú robiť," vyjadril sa majiteľ. Muži sa neponáhľali, možno ani netušili, že ich sníma kamera. Zdržali sa tam zhruba 10 minút. Autá zapaľovali postupne po jednom, potom z miesta ušli.

"V čase príchodu príslušníkov HaZZ bolo požiarom zasiahnutých 5 osobných motorových vozidiel áut. Ohrozená bola aj priľahlá budova," uviedla hovorkyňa KR HaZZ v Banskej Bystrici, Júlia Zeleňáková. Páchatelia prišli na aute s kradnutými evidenčnými číslami. Stopa končí niekde smerom na Zlaté Moravce. "Vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci poškodzovania cudzej veci. Podľa zisťovateľa príčin požiarov boli vozidlá podpálené úmyselne," dodala hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici, Mária Faltániová. "Predbežné vyčíslenie škody je 90-tisíc eur," uviedla Júlia Zeleňáková. Kto to urobil a čo mohlo byť motívom, to si majiteľ áut zatiaľ vysvetliť nevie. Vraj nezaznamenal žiadne vyhrážky a pred požiarom si v areáli nevšimol nič podozrivé. "Pevne verím, že sa to podarí vyriešiť, aj keď škodu nám už nikto nevráti," skonštatoval majiteľ.

Začiatkom marca o svoje auto vďaka podpaľačom prišiel aj podnikateľ z Topoľčian:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy