Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Muža počas vysádzania stromov napadol v lese medveď hnedý
Zdielať na

Muža počas vysádzania stromov napadol v lese medveď hnedý

NEDOŽERY BREZANY / Ďalší útok medveďa hnedého na Slovensku. Tentokrát útočil v Ostrej doline, katastri obce Nedožery - Brezany. Obeťou útoku sa stal 55-ročný muž.

Informovala o tom Polícia SR - Trenčiansky kraj na sociálnej sieti. "Medveď hnedý s váhou cca 180 kg niekoľko krát pohrýzol na pravom ramene a pravom boku poľovného hospodára pri vysádzaní stromov v Ostrej doline, kat. územie obce Nedožery -Brezany," uviedla polícia. 

Ako dodala polícia, muža previezli do nemocnice no, našťastie, je mimo ohrozenia života. "Polícia už kontaktovala obec Nedožery - Brezany, aby informovala o útoku svojich občanov. Vyrozumený bol aj Zásahový tím pre medveďa hnedého," doplnila polícia. 

"Išli sme zalesňovať plochu a videli sme ako dolinou utekal medveď. Ušiel, tak sme išli sadiť," povedal napadnutý lesník. Medveď neodišiel. Po celý čas bol nablízku. Prekvapil ich, keď to najmenej čakali. "Išli sme k autám a zrazu medveď vybehol na mňa," dodal lesník. 

Lesník tvrdí, že útok bol taký rýchly, že nestihol ani zareagovať. "Bola to medvedica, moc som sa jej nepozrela do tváre, nebolo kedy," doplnil. Medveď ho začal hrýzť do boku a ramena. Lesník ratoval nielen seba, ale aj svojho psíka. "Kričal som, ešte som si jazvečíka schoval, začali sme kričať, tak ušla," opísal lesník. Zraneného muža záchranári previezli do bojnickej nemocnice. 

Lekári mu rany zašili a prepustili do domáceho liečenia. Za posledný týždeň ide v prievidzskom okrese už o druhé napadnutie človeka medveďom. Naposledy útočil nad obcou Tužina. Miesta útokov sú od seba vzdialené iba desať kilometrov. Nie je vylúčené, že útočil ten istý medveď. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy