Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rekonštrukcia vraždy: Dôchodcu našli mŕtveho v jeho dome
Zdielať na

Rekonštrukcia vraždy: Dôchodcu našli mŕtveho v jeho dome

HAJNÁČKA / Krajskí policajti pokračujú vo vyšetrovaní vraždy dôchodcu z obce Hajnáčka. 86-ročného muža niekto zabil v jeho vlastnom dome. V kaluži krvi ho našli susedia začiatkom januára tohto roku. Pár dní po skutku policajti chytili podozrivého muža, ktorého nakoniec aj obvinili. Na miesto činu sa opäť vrátili.

Ladislav z tej istej obce sa najskôr ukrýval po okolí, nakoniec ho zadržali v dome jeho matky. "Prišiel, zapálil si cigaretu, trikrát si potiahol a už stáli policajti pred domom. Vybehol a povedal, ja som Laco, vzdávam sa. To bolo všetko," uviedla matka obvineného. Za zločin vraždy je stíhaný väzobne. Staršieho muža mal udrieť dreveným kolom, motívom mali byť peniaze a jedlo. 

33-ročný Ladislav sa mal k činu aj priznať. O niekoľko týždňov neskôr sa na miesto činu vrátil. Tentokrát v sprievode policajtov. Pravdepodobne išlo o rekonštrukciu prípadu. Obvinený muž vyšetrovateľke zrejme opisoval podrobnosti ohavného skutku. Policajti si všetko zapisovali aj nakrúcali. Úkony trvali viac ako 6 hodín. Na dvore rodinného domu ho mohli na chvíľu zahliadnuť aj manželka s deťmi. "Áno, videla som ho, ale veľmi zlé to bolo," dodala družka obvineného. 

Spolu sú už 13 rokov a majú 6 detí. Žena čaká ďalšieho potomka. Je v šiestom mesiaci tehotenstva. Bez manžela sa jej vraj žije ťažko. Veľa jej pomáhal. Privyrábal si dokonca aj u nebohého dôchodcu. "Áno, chodieval ku nemu. Vypomáhal mu, aj v obchode mu nakúpil," doplnila družka. 

Aj preto Denisa stále verí v jeho nevinu. "Nie, nemyslím si, že to urobil on," ozrejmila družka. Ako uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, prípad je stále v štádiu vyšetrovania a viac informácií zverejnia, až keď to procesná situácia dovolí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy