Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pri zrážke autobusu a osobného auta sa zranili viacerí ľudia
Zdielať na

Pri zrážke autobusu a osobného auta sa zranili viacerí ľudia

ŠTVRTOK NA OSTROVE / Hrozivá nehoda autobusu a osobného auta sa stala v strede križovatky v obci Štvrtok na ostrove. Po nehode zostalo auto úplne zdemolované. V nemocnici skončili dve osoby.

Vodič staršej Octavie prichádzal z vedľajšej cesty a zrejme si nevšimol prichádzajúci autobus. Vošiel na hlavnú cestu a autobus doňho vrazil, pričom zachytil auto z vodičovej strany. Vo vnútri sa nachádzali štyria pasažieri. Muži boli na ceste z práce domov. "Odbočovali sme a autobus narazil do nás. Ja som hneď vystúpil, pomohol som im von a prebudil som ich," uviedol jeden z cestujúcich.

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Dvaja muži z auta skončili v opatere privolaných záchranárov. "Obaja utrpeli úraz hlavy. Záchranári ich po ošetrení previezli do nemocnice," informovala Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Linkový autobus smeroval na autobusovú stanicu v Bratislave a vodičovi ani nikomu z cestujúcich sa nič nestalo. "V autobuse sa v čase nehody nachádzali dvaja cestujúci. Ani oni, ani vodič autobusu neutrpeli žiadne zranenia. Autobus v dôsledku poškodenia nemohol pokračovať v jazde a musel byť prevezený do depa," informoval Peter Stach, hovorca Arriva Slovensko.

Staršie auto zostalo po nehode zdemolované a nepojazdné. Autobus ho zachytil najmä v prednej časti, dvere boli prevalené a vykrútené zostalo aj predné koleso. Hasiči ho zabezpečili proti požiaru a postarali sa aj o úlomky plastov a skla, ktoré boli rozhádzané po ceste. Premávku tu riadili v oboch smeroch policajti a vodiči sa tak krátko zdržali. "Policajti alkohol u oboch vodičov vylúčili. Presné príčiny a okolnosti dopravnej nehody polícia naďalej preveruje," uviedla Mária Linkešová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy