Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Muž predával nehnuteľnosti, ktoré neboli jeho. Zrejme falšoval dokumenty z katastra
Zdielať na

Muž predával nehnuteľnosti, ktoré neboli jeho. Zrejme falšoval dokumenty z katastra

POPRAD / 40-ročného Popradčana, ktorý získal podvodmi od ľudí približne milión eur, poslal sudca do väzby. Predával nehnuteľnosti, ktoré neboli v jeho vlastníctve. Mal falšovať aj dokumenty z katastra. Polícia však o prípade zatiaľ veľa informácií neposkytla.

"Ja som si dávala pozor, kontrolovala som ho na každom kroku. Bol to strašne dobrý podvodník," vyjadrila sa poškodená žena. Poškodení netušia, či 40-ročný Popradčan podvádzal sám alebo je členom organizovanej skupiny, no obete pripravil o 10-tisíce eur. 

"Obvinený ponúkal predaj nehnuteľností v Poprade za zvýhodnenú cenu, respektíve vedel zabezpečiť ich predaj, pričom nebol skutočným vlastníkom týchto nehnuteľností a mal ich len v nájme," povedal prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik. Záujemcom sľuboval aj nehnuteľnosti získané z dražby za výhodné ceny, lenže kupujúci sa k domom a bytom už nedostali. Bol ochotný všetko vybaviť aj na katastrálnom úrade. 

"On sa ozýval s tým, že mám byť pokojná, že dražby tak trvajú, ale ja som sa nedala, dala som to sledovať v katastri, no tam sa majiteľ nezmenil," dodáva poškodená žena. Po týchto zisteniach podali poškodení trestné oznámenie, no muž podvádzal ďalej, až kým ho nezadržali. Popradskí policajti mali podvodníka zadržať pred mestským úradom v piatok 24. marca.

V pondelok 27. marca sa postavil pred sudcu a ten ho poslal do väzby. Škoda, ktorú spôsobil, je zatiaľ vyčíslená na milión eur. Napriek tomu polícia o prípade vôbec neinformovala, až do dnešného dňa, no aj to len pár vetami. Niektoré obete podvodu podali trestné oznámenie už dávnejšie. "Ja som mala ísť na krížový výsluch ešte s ním, ale už sa mi neozvali," povedala poškodená žena. 

Muž stihol oklamať ďalších ľudí o tisíce eur. Poškodení vyzývajú aj ďalšie obete, aby sa nehanbili za to, že boli oklamaní a prišli na políciu a podali trestné oznámenie. "Prešovský krajský vyšetrovateľ obvinil 40-ročného Popradčana z obzvlášť závažného zločinu podvodu z časti dokonaného a z časti v štádiu pokusu," povedal prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy