Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kriminalisti chytili gang, ktorý zásoboval pervitínom celú ČR
Zdielať na

Kriminalisti chytili gang, ktorý zásoboval pervitínom celú ČR

PRAHA / Citeľnú ranu drogovému podsvetiu uštedrili stredočeskí kriminalisti. Chytili gang, ktorý zásoboval pervitínom celú Českú republiku. U seba mali výbavu zbraní, za ktorú by sa nemusela hanbiť ani vojenská ozbrojená jednotka.

Kukláči zo zásahovej jednotky vnikli postupne do štyroch varní pervitínu v ČR. V dvoch z nich sa práve varilo - stovky dávok za milióny korún. Štyria muži vo veku od 30 do 49 rokov skončili s putami na rukách. "Kriminalisti na základe veľmi kvalitnej operatívnej činnosti v spolupráci s Útvarom rýchleho nasadenia uskutočnili dve domové prehliadky a zaistili štyri nelegálne varne na výrobu metamfetamínu," informovala Adela Fialová, hovorkyňa polície Českej republiky.

Pri domových prehliadkach kriminalisti zabavili hotovosť v korunách a eurách, zásoby látky na výrobu pervitínu, ale aj kradnuté veci ako napríklad motorky a iné. "Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči štyrom mužom zo spáchania zvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby a iného nakladania s omamnými a psychotropnými látkami a s jedmi," uviedla Fialová.

Najväčší úlovok ale policajti našli po odstránení podlahy na prízemí jedného z domov. V zakopanej jame našli debnu plnú zbraní, v ktorej sa nachádzalo viac ako desať kúskov, od pištolí až po dlhé odstreľovanie pušky.

Dvaja muži sú stíhaní väzobne. V prípade preukázania viny hrozí všetkým štyrom mužom desaťročný trest odňatia slobody.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy