Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Muž napadol cudzincov v centre mesta. Potom "hajloval"
Zdielať na

VIDEO: Muž napadol cudzincov v centre mesta. Potom "hajloval"

BRATISLAVA / Ďalšia negatívna prezentácia Slovenska vo svete a opäť v centre Bratislavy. V nočných hodinách napadol muž cudzinca. Následne mal "hajlovať" a opäť na cudzinca zaútočiť.

Informáciu o incidente priniesol ako prvý portál tvnoviny.sk. ​K útoku došlo v sobotu, 25. marca, krátko pred desiatou hodinou v noci. Len pár metrov od Námestia SNP. Podľa vyjadrenia obete, k incidentu došlo počas toho, ako sa muž z Nového Zélandu presúval spolu s priateľkou na električku. Svoj nepríjemný zážitok zverejnil aj na sociálnej sieti. "Áno, bohužiaľ, stalo sa nám to. Prenasledoval nás, išiel veľmi tesne za nami a začal nás obťažovať, predpokladám že preto, že sme hovorili po anglicky. Kráčali sme ďalej a on ma udrel do zátylku. Bol to slabý, ale tvrdý úder. Niečím, ako prsteň, nie som si istý," uvádza sa vo vyjadrení spoločnosti napadnutého.

Po údere mal podľa ich výpovede, ale aj záberov, útočník hajlovať. Keď si ho chceli natočiť ako dôkaz pre políciu, opäť na nich zaútočil. "Ten chlap bol pravdepodobne na drogách. Určite je nebezpečný pre iných ľudí. Bratislava je zvyčajne super bezpečná, ale je smutné vidieť túto jej stranu," uvádza sa ďalej vo vyjadrení spoločnosti napadnutého. Po útoku kontaktovali políciu, ktorá v krátkom čase dorazila na miesto. "Aktuálne sa uvedeným prípadom zaoberajú policajti prvého bratislavského okresu, ktorí vykonávajú potrebné úkony s cieľom objasnenia udalosti," informovala hovorkyňa KR PZ Bratislava Jana Šimunková.

Podľa informácií TV JOJ, polícii sa už podarilo muža stotožniť, ale zatiaľ ho nezadržali. Pod uverejneným videom na sociálnej sieti sa objavilo viac komentárov. V jednom z nich sa píše, že tento istý muž sa mal agresívne správať aj pred niekoľkými dňami: "Tak tento drbko sa asi pred týždeň chcel pobiť s kamošom na zastávke na Einsteinovej. Keď ho ignoroval, tak dal aspoň päsťovku do zastávky." Prejavy extrémizmu sú kvalifikované ako trestný čin. Takýmito prípadmi sa potom zaoberá NAKA.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy