Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hazardéri na diaľnici: Muž šiel 204 km/h, žena po krajnici
Zdielať na

Hazardéri na diaľnici: Muž šiel 204 km/h, žena po krajnici

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

BRATISLAVA / Na diaľniciach sa objavili ďalší hazardéri. Na D4 od Petržalky do Rače sa ponáhľal 47-ročný vodič rýchlosťou 204 kilometrov za hodinu. Ďalšia žena jazdila v smere od Trnavy do Bratislavy po krajnici, aby si skrátila svoju cestu.

O prípadoch informovala Polícia SR – Bratislavský kraj na sociálnej sieti. "Dopravní policajti mali opäť v hľadáčiku radaru vozidlá, ktoré prekročili najvyššiu dovolenú rýchlosť. Práve tento vodič bol nameraný na diaľnici D4 v smere jazdy od Petržalky do Rače, kde s vozidlom zn. Mercedes-Benz jazdil rýchlosťou 204 km/h. 47-ročnému vodičovi bola za tento priestupok uložená bloková pokuta," uviedla polícia k uponáhľanému vodičovi. 

V druhom prípade jazdila 37-ročná vodička v smere od Trnavy do Bratislavy po krajnici, kde predbiehala ostatné vozidlá a chcela si skrátiť cestu. "Svoju bezohľadnú jazdu zakončila nepoužitím znamenia o zmene smeru jazdy, keď sa pripájala z pravého odbočovacieho jazdného pruhu do pravého priebežného a opätovne sa na kilometri 8,5 vrátila na krajnicu," dodala polícia. Žene zadržali vodičský preukaz a ďalšia jazda jej bola taktiež zakázaná. "Za uvedené priestupky jej hrozí pokuta od 60 eur do 300 eur a zákaz činnosti do dvoch rokov," uzavrela polícia. 

Vo štvrtok 23. marca sme vás informovali tiež o hazardéroch na diaľnici. V jednom prípade jazdil vodič pri Trenčíne po diaľnici rýchlosťou 235 kilometrov za hodinu. Ako dôvod rýchlej jazdy vodič policajtom povedal, že jeho automobil cez zimu dlho stál, a tak ho chcel prevetrať. Policajti mu uložili pokutu vo výške 800 eur.

V ďalšom prípade jeden vodič na obchvate pri Bratislave cúval a otočil sa na diaľnici. "V úseku diaľnice D4 na 17. kilometri sa z pravého pripájacieho pruhu preradil na vodorovné dopravné značenie (vyšrafovaný priestor) a následne začal cúvať asi jeden kilometer, kde sa z pravej krajnice preradil opäť cez vodorovné dopravné značenie (vyšrafovaný priestor) do výjazdovej vetvy smerom na Most pri Bratislave a pokračoval v jazde," načrtli policajti. K jazde došlo 13. marca okolo 15.20 h.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy