Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dráma na benzínovej pumpe: V blízkosti nádrží začalo horieť auto
Zdielať na

Dráma na benzínovej pumpe: V blízkosti nádrží začalo horieť auto

ZVOLEN / Začalo tam horieť osobné auto, ktoré tam narýchlo zaparkoval vodič keď mu počas jazdy vyplo motor. Hasiči museli ochladzovať veľkú nádrž na LPG, ktorá bola v tesnej blízkosti.

Na aute jazdil sotva pár hodín, kupoval ho krátko pred požiarom. Prvé problémy sa objavili na výjazde zo Zvolena, kde mužovi zlyhal motor. "Zrazu mi vyplo motor, som zastavil, snažil som sa naštartovať a videl som, že sa dymilo spod kapoty," povedal majiteľ auta. 

Hoci mohol zastaviť pri krajnici, rozhodol sa zaparkovať pri benzínovej pumpe. Bál sa, že na frekventovanej ceste doňho v tme niekto narazí. Vraj v tom čase ešte spod kapoty nedymilo a nič nenasvedčovalo tomu, že auto začne horieť. Oheň sa objavil pár minút na to ako vystúpil. "Po príchode bol požiar v druhom štádiu horenia, zhorela predná motorová časť," informuje Igor Katreniak z hasičského zboru vo Zvolene. 

Okrem horiaceho auta im zásah komplikoval fakt, že stálo v blízkosti benzínovej pumpy, horelo v blízkosti nádrží. Hasiči museli počas zásahu myslieť aj na to. Požiar sa našťastie podarilo dostať včas pod kontrolu a zabrániť tak väčším škodám. Prečo začalo auto horieť bude zisťovať hasičský vyšetrovateľ, podľa prvotných informácií zrejme išlo o technickú poruchu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy