Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž, ktorý polial benzínom partnerku, sa postavil pred súd
Zdielať na

Muž, ktorý polial benzínom partnerku, sa postavil pred súd

TRENČÍN / Hrozilo mu doživotie, no nakoniec by mal za mrežami stráviť 7 a pol roka. Reč je o Andrejovi, ktorý v októbri pred dvomi rokmi podpálil na Myjave chatku. Benzínom mal podľa prokuratúry poliať aj svoju priateľku. Tá stihla pred ohňom ujsť. On to ale odmieta.

​​Za obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu mu hrozilo doživotie. Minulý rok v auguste ho ale sudkyňa okresného súdu v Trenčíne oslobodila. "Pretože nebolo dokázané, že sa stal skutok, pre ktorý je stíhaný," uviedla predsedníčka senátu Okresného súdu v Trenčíne.

Prokurátor sa odvolal. Tvrdil, že obžalovaný je vinný a mal byť skončiť za mrežami. Krajský súd v Trenčíne sa s ním stotožnil a vec opäť vrátil prvostupňovému súdu. "Obžalovaný spáchal trestný čin ublíženie na zdraví v štádiu pokusu, za čo sa odsudzuje na sedem rokov a šesť mesiacov," rozhodla sudkyňa tentokrát.

Podľa sudkyne obžalovanému nebol preukázaný úmysel svoju priateľku usmrtiť. Nerobil podľa nej žiadne opatrenia na to, aby z chatky neušla. "Klient sa cíti nevinný. Jediným priamym dôkazom bolo tvrdenie poškodenej," uviedol Matej Múdry, obhajca poškodeného. "Jej výpoveď súd považoval za vierohodnú," uviedla predsedníčka senátu. Rozsudok ešte právoplatný nie je, odvolal sa obžalovaný aj prokurátor.

V minulosti 15-krát súdne trestaný muž je momentálne obžalovaný aj z podvodu. Mal sa vydávať za veštca a od pracovníčky obecného úradu v Šarišských Michaľanoch vylákať takmer 1 300 000 eur. Posielala mu obecné peniaze. Chcela, aby sa k nej opäť vrátil partner. V tejto veci sa ale proces ešte neskončil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy