Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Reťazovou nehodou sa začal pracovný týždeň v Humennom
Zdielať na

Reťazovou nehodou sa začal pracovný týždeň v Humennom

HUMENNÉ / Stačilo, že jedno z áut začalo brzdiť a zničené nakoniec skončili tri vozidlá. Policajti škody odhadujú na 17-tisíc eur. Horšia je však bilancia zranených.

Stalo sa to v čase, keď je v tomto úseku poriadne hustá premávka. Po pol ôsmej smerovali do mesta viaceré autá v smere od Medzilaboriec. Podľa polície medzi sebou nedodržali dostatočnú vzdialenosť. Stačilo, že 47-ročná žena z Ľubiša začala brzdiť. "38-ročný vodič narazil do vozidla idúceho pred ním a následne do jeho auta narazilo vozidlo 54-ročnej vodičky," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Podľa vyjadrenia hasičov, účastníkmi nehody bolo dovedna sedem pasažierov. Väčšina z nich potrebovala pomoc záchranárov. "Na mieste sa nachádzalo päť zranených osôb, ktorým sme poskytli predlekársku pomoc," uviedol Jozef Vitek, veliteľ zásahu Hasičského  záchranného zboru v Humennom. Medzi nimi aj osemročné dieťa. "Dopravná nehoda si vyžiadala päť zranených, medzi nimi aj dieťa. Záchranári zranených postupne transportovali do nemocníc," informovala Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby v Bratislave.

Všetci vodiči sa po kolízii podrobili dychovej skúške. Vo všetkých prípadoch boli výsledky negatívne. "Na vozidlách vznikla celková škoda vo výške 17-tisíc eur," uviedla Ligdayová. "Na vozidlách sme vykonali protipožiarne opatrenia a odstránili ropné produkty sorpčnými materiálmi," doplnil Vitek. Presná príčina a miera zavinenia je v štádiu šetrenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy