Polojasno
20°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Medzinárodná policajná razia: Pre biznis s pervitínom zadržali takmer dvadsať ľudí
Zdielať na

Medzinárodná policajná razia: Pre biznis s pervitínom zadržali takmer dvadsať ľudí

BRATISLAVA / Spoločnú protidrogovú akciu s krycím názvom Poštár majú za sebou maďarskí a slovenskí policajti. Z predaja na Slovensku vyrábaného pervitínu do Maďarska obvinili takmer 20 ľudí, ôsmich stíhajú vo väzbe.

Na akcii, počas ktorej cez víkend rozbili medzinárodnú zločineckú organizáciu, spolupracovalo 150 slovenských a maďarských policajtov. Zo Žitného ostrova na sever Maďarska táto skupina len za posledný mesiac distribuovala 30 kilogramov drog. Počas domových prehliadok zaistili 1 500 dávok kryštalickej látky, 8 tisíc eur, 1,5 milióna forintov a zbrane. "V súčinnosti s Maďarským Národným úradom vyšetrovania Pohotovostnej polície bola v meste Gyȍr na území Maďarska súbežne vykonaná akcia za obdobnú trestnú činnosť," informovala Karolína Barinková hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Slovenskej republiky.

Počas akcie bolo v Maďarsku zadržaných 13 osôb. Dvaja členovia gangu, 30-ročný Slovák Artúr S. a 25-ročná Maďarka Georgína R., sú vo väzbe, ostatní sú vyšetrovaní na slobode. Výroba pervitínu má na Slovensku veľkú tradíciu a predávajú ho cez hranice aj do Maďarska. "Počas akcie sme zadržali 5 osôb, vykonali sme 12 prehliadok rôznych priestorov. Zaistili sme pervitín a marihuanu, ako aj komponenty k drogovej trestnej činnosti a finančnú hotovosť," uviedla Barinková.

V Maďarsku v rovnakom čase začalo zatýkanie na ôsmych miestach v prihraničných mestách. Akcia pokračovala aj na druhý deň, kde vykonali prehliadky v Maďarsku na ďalších siedmych miestach. Tam okrem podozrivých drog vyšetrovatelia zaistili elektrický paralyzér a päť rôznych druhov zbraní, vrátane upravenej brokovnice, a muníciu. "Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil 6 osôb z drogovej trestnej činnosti páchanej organizovanou skupinou. Obvinení sa v súčasnosti nachádzajú vo väzbe z dôvodu obavy z pokračovania v trestnej činnosti," uzavrela Barinková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy