Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Tragický požiar príbytku: O život mal prísť nevidiaci dôchodca
Zdielať na

Tragický požiar príbytku: O život mal prísť nevidiaci dôchodca

REVÚCA / Jednoduchý príbytok zachvátili plamene. Hasiči našli obhorené telo muža. Polícia zatiaľ jeho totožnosť nepotvrdila, no s najväčšou pravdepodobnosťou tam o život prišiel nevidiaci dôchodca.

Pán Dušan v malej drevenici býval aj so svojím synom a nevestou. Tí okolo obeda odišli do obchodu na nákup. "Práve išli takto dole na cestu. Práve začal už ten dom horieť. Oni utekali, už sa to nedalo brániť, lebo bol veľký plameň," povedala švagriná nebohého muža. Syn sa už pre veľké plamene dovnútra nedostal, nepodarilo sa to ani nikomu z miestnych. "Deti volali, že Dušan, že horí, tak sme tam všetky utekali. No ale to bol plameň," dodáva švagriná nebohého muža. 

"Išlo o jednoduchú drevenú stavbu, bola v treťom štádiu horenia. Po uhasení požiaru a prehľadávaní priestorov sme objavili obhorené telo osoby," informuje veliteľ zásahu Ondrej Hudák. Keďže zhorelo všetko, polícia totožnosť nebohého nepotvrdila, no miestni sú presvedčení o tom, že išlo o pána Dušana. Dlhé roky bol nevidiaci a zrejme aj to mohol byť dôvod, prečo z horiacej miestnosti nevyšiel. Zisťovateľ príčin požiarov predbežne vylúčil, že by požiar niekto založil. Pán Dušan bol však fajčiar, horieť teda mohlo začať aj z odhodeného ohorka. "Polícia v Revúcej začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a prípad je v štádiu vyšetrovania. K požiaru došlo z doposiaľ nezistených príčin," povedala policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy