Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Susedská dráma: Priložil im nôž ku krku a tvrdil, že ich zabije
Zdielať na

Susedská dráma: Priložil im nôž ku krku a tvrdil, že ich zabije

SNINA / Dramatický incident, pri ktorom museli zasahovať policajti, nasledoval potom, čo obyvatelia bytovky upozornili suseda, aby nekričal a nepúšťal nahlas hudbu. Muž priložil dvom susedom ku krku nôž a tvrdil, že ich zabije a potom povyhadzuje z balkóna.

43-ročný muž čelí obvineniu z nebezpečného vyhrážania. Políciu naňho zavolali susedia, báli sa o život a zdravie. Sobrančan sa skutku dopustil v Snine, a to priamo v jednej z bytoviek. Nahnevalo ho, keď ho v podvečerných hodinách jeden zo susedov upozornil, aby nekričal. "Sobrančana to tak nahnevalo, že mužovi priložil kuchynský nôž ku krku s tým, že zabije jeho i všetkých doma a potom ich vraj povyhadzuje z balkóna," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

"Každý človek, ktorý má suseda, si musí uvedomiť, že jeho práva sú obmedzené právami ostatných susedov. Neznamená to, že jeden sused si môže robiť, čo chce," uviedol advokát Milan Ficek. Ak dochádza k obmedzovaniu používania bytu tým, že niekto napríklad nahlas púšťa hudbu, podľa advokáta je to možné riešiť cez obec alebo súdne konanie. Tu to však zašlo ešte ďalej. "Pokiaľ sa niekto niekomu vyhráža, že mu ublíži na zdraví alebo inou vážnou ujmou, môže ísť o trestný čin," doplnil Ficek.

Pri incidente bola aj žena, ktorá sa voči správaniu údajného agresora ohradila. Dopadlo to tak, že ju páchateľ zvalil na zem, priložil jej ku krku nôž a vyhrážky opakoval. "Neskôr muža upozornili, aby nepúšťal nahlas hudbu. Kričal, že ich najskôr ich pozabíja a neskôr, že ich vyhodí z balkóna," uviedla Ligdayová.

Skončil za mrežami policajnej cely a s návrhom na vzatie do väzby. "Obvinený pre prečin nebezpečného vyhrážania bol sudkyňou pre prípravné konanie vzatý do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," informovala Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. Toto rozhodnutie o vzatí do väzby je právoplatné. Muž bol z pojednávacej miestnosti eskortovaný priamo do Ústavu na výkon väzby v Košiciach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy