Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Krvavá dráma medzi súrodencami: Zasahovala polícia aj záchranári
Zdielať na

Krvavá dráma medzi súrodencami: Zasahovala polícia aj záchranári

NÁLEPKOVO / Krvavá dráma medzi súrodencami sa odohrala v pondelok, 13. marca, popoludní v obci Nálepkovo. V rodinnom dome v časti Tretí Hámor zasahovali záchranári aj polícia. Mladík tam nožom pichol svojho brata. Zraneného previezol do košickej nemocnice záchranársky vrtuľník. Podozrivého mladíka policajti zadržali.

Policajti už dom v časti Tretí Hámor veľmi dobre poznajú. Často tu zasahujú kvôli bratským nezhodám. No ani oni nečakali, že to vyústi až do takejto nebezpečnej situácie. Čo sa presne v dome a na pozemku pred garážou zomlelo zisťovala polícia. "Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví spáchaného v štádiu pokusu," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Zranený muž si ešte dokázal sám privolať pomoc. No kvôli vážnemu zraneniu, v dedine pristával záchranársky vrtuľník. "Muž mal poranený hrudník. Údajne ho bodli a ťažko sa mu dýchalo. Najskôr ho ošetrili pozemní záchranári, potom ho prevzali do starostlivosti kolegovia z vrtuľníkovej záchrannej služby a previezli ho do nemocnice," informovala Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Lekári ho v košickej nemocnici po prijatí začali operovať. V tom čase už jeho brat, ktorý je jediným podozrivým, sedel s putami na miestnom obvodnom oddelení. Policajný technik tiež na pozemku zaistil nôž s 13-centimetrovou čepeľou. Pod auto ho zrejme odhodil podozrivý muž.

"Podozrivá osoba bola na mieste obmedzená na osobnej slobode a po vykonaní potrebných procesných úkonov umiestnená do cely policajného zaistenia. Spišskonovoveský policajný vyšetrovateľ v súčasnej dobe vykonáva úkony smerujúce k vzneseniu obvinenia," uzavrela Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy